Zlatiborsko dranje! Kad su videli cenu jedne pice nisu verovali, ali to nije sve
Zlatibor, nekadašnje omiljeno letovalište za sve generacije, izgleda da je postao destinacija rezervisana samo za one s dubljim džepom. Ovo nam javlja naša čitateljka, koja se trenutno nalazi na ovoj popularnoj planini i šokirana je cenama hrane, posebno one brze i "s nogu".
- Ovo više nema smisla! Platila sam pljeskavicu 500 dinara, a imam osećaj da meso nije ni videla. Čista soja! - ogorčeno nam priča sagovornica i dodaje:
- Na šetalištu je sve 'papreno', palačinka 400 dinara!
Njeno iskustvo nije jedinislučaj. Visoke cene se protežu kroz celu ugostiteljsku ponudu.
Naime, ako poželite meso s roštilja, pripremite se da izdvojite za pileći file ili batak 600 dinara, dok će vas dimljeni batak "olakšati" za 700 dinara.
Za porciju ćevapa od 200 grama, morat ćete platiti neverovatnih 600 dinara.
- Pca? Bolje da je sami napravite! - uz osmeh nam kaže čitateljka, objašnjavajući da mala pica košta oko 600 dinara, srednja 1300, a za veliku picu treba izdvojiti čak 2200 dinara.
Za one koji preferiraju slatko, tu su krofne čije se cene kreću od 350 dinara za manje do 450 dinara za veće, zavisno od ukusa. Krem, čokolada, jagoda, šumsko voće, Nutella – sve to po "astronomskim" cenama.
Tradicionalna jela, koja bi trebalo da budu pristupačnija, takođe su poskupela.
Komplet lepinja košta 550 dinara, sa pršutom ili slaninom 650 dinara. Pljeskavica s kajmakom dostiže cenu od 750 dinara, dok je porcija pomfrita 400 dinara. Za 10 ćevapa u somunu treba izdvojiti 1000 dinara, a ako želite i kajmak, cena se penje na 1100 dinara.
Dimljeni vrat u somunu ili kobasica sa sirom koštaju po 800 dinara. Čak i 5 ćevapa u somunu košta 600 dinara, što je zaista previše. Ako želite da probate 10 ćevapa u komplet lepinji to će vas koštati 1200 dinara.
- Osećam se kao da me neko 'šiša' na svakom koraku. Samo vazduh što ne naplate - zaključuje naša sagovornica i dodaje da se mnogi turisti osećaju prevareno zbog lošeg odnosa cene i kvaliteta.
- Za isti novac bih mogla da jedem u vrhunskom restoranu u Beogradu ili nekom drugom gradu - kaže ona.
Pitanje koje se nameće je da li će ovakve cene dugoročno odbiti turiste od Zlatibora i naterati ih da potraže destinacije sa pristupačnijim cenama i boljim odnosom cene i kvaliteta. Vreme će pokazati da li će zlatiborski ugostitelji shvatiti da "pohlepa" na kratke staze može doneti profit, ali na duge staze sigurno gubi goste.
(Telegraf Biznis)
Video: Er Srbija leti direktno do Šangaja: Prvi let za Kinu iz Beograda
Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Aleksandra
Stalno je Zlatibor na meti kritike zbog "dranja" jer su cene abnormalne. Turisti sa dubljim dzepom radije odlaze na druge destinacije nego na Zlatibor i za iste pare.Cene su duplo vece nego ubBeogradu. Zlatibor je ranije bio o.k. suma,drvece ,cist vazduh a sada go beton,zgrada do zgrade. A o usluznosti ugostiteljskih radnika ne bih da komentarisem. Ljubaznost je rec nepoznata kod njih posebno u praksi
Podelite komentar
Opanak88
Ovakve su cene na Adi leti ako ne I jace u pojedinim kaficima
Podelite komentar
test
cene su kao u Nisu, a ako pljeskavica nema mesa ne kupujes tu vise i cao
Podelite komentar