• 0

Huavej je trenutno pod velikim pritiskom, ali korisnici u regionu nemaju razloga za brigu

- Bavimo se biznisom te nam nije drago što smo uvučeni u politička prepucavanja - rekao je generalni menadžer kompanije za Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju, Bornu i Hercegovinu, Crnu Goru i Albaniju

  • 0

Korisnici "Huavejevih" uređaja u regionu nemaju razloga za brigu, izjavio je generalni menadžer kompanije za Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju, Bornu i Hercegovinu, Crnu Goru i Albaniju Že Žang.

- Huavej je trenutno pod velikim pritiskom...Radimo bez prestanka kako bismo svojim korisnicima osigurali podršku, a moram da se zahvalim i ''Guglu'' na pomoći. Mi smo privatna kompanija iako postoje glasine da neko drugi stoji iza nas - bavimo se biznisom te nam nije drago što smo uvučeni u politička prepucavanja - rekao je Že za hrvatski portal Indeks.

Kako kaže, jedino što kineski gigant sada može da uradi je da se posveti poslu i nastavi da pruža kvalitetne usluge svojim korisnicima. Ističe da kompanija za sada nije imala problema sa poslovanjem u regionu, a da očekuje i još bolju prodaju ove sezone.

- Huavej proizvodi dobre uređaje, a presudno za odluku o kupovini jeste odgovor na pitanje da li je neki proizvod dobar ili nije. Svesni smo da kupci za sada misle da možda kupovinom Huaveijevog uređaja preuzimaju određeni rizik, ali ono što želim da im poručim jeste da, ukoliko im se naš proizvod sviđa, da ga slobodno kupe, a mi obećavamo da ćemo se mi pobrinuti da sve funkcioniše dobro i da nemaju nikakve brige - kaže Že.

Navodi da "Huavej" i dalje želi da koristi operativni sistem "Android".

- Kompanija ulaže velika sredstva u ekosistem ''Androida'' i nama je to prioritet i želimo da koristimo taj operativni sistem za koji smatramo da je odličan. Ne želimo da zamenimo operativni sistem, osim ako ne budemo prisiljeni na to. Tako da nam je glavni prioritet da ostanemo na ''Androidu'' - priča Že.

Dodaje da je pitanje vremena kada će "Huavej" da postane najveći proizvođač mobilnih uređaja na svetu. "Huavej" za sada drži drugo mesto među proizvođačima mobilnih uređaja u svetu.

Kompanija se našla u središtu trgovinskog rata između Kine i SAD nakon što je američki predsednik Donald Tamp 15. maja potpisao izvršnu naredbu kojom se iz bezbednosnih razloga zabranjuje korišćenje opreme.

Kineski gigant se našao i na crnoj listi, pa je američkim kompanijama poput "Gugla" i "Fejsbuka" ograničenja saradnja sa "Huavejem".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>