• 0
 ≫ 

Osveta ili banalna greška? Fedeks držao telefon par sati pa ga vratio nazad iz SAD, Kinezi besni

 ≫ 

Huavej je objavio da Fedeks nema pravo da spreči dostavu

  • 0

Peking bi mogao da ubaci na crnu listi nepodobnih i "nepouzdanih subjekata" Fedeks posle novog incidenta sa isporukom Huaveja.

Američka kurirska služba Fedeks se doduše, izvinila što nije dostavila paket u kome je bio smartfon marke Huavej. Incident, koji nije prvi takav, a koji se tiče Huaveja, objašnjen je kao "tehnička greška".

Paket je poslala kompanija PC magazin, a u njemu je bio telefon Huvaej P30. Pokušali su da pošiljku dostave iz Velike Britanije u SAD. Praćenjem pošiljke se otkrilo da je ona vraćena u London posle nekoliko sati provedenih u Inidijanpolisu.

- Predmet je greškom vraćen pošaljiocu, i mi se izvinjavamo zbog ove operativne greške - rekla je portparolka Fedeksa.

Kompanija je takođe izjavila da “može da prihvati sve proizvode Huaveja, osim one koji su na "američkoj listi entiteta" -

Huawei, Huavei P30

Foto: Nikola Tomić

Nakon incidenta, kineski tehnološki gigant Huavej je objavio da Fedeks nema pravo da spreči dostavu. Dodali su da se kurirska služba očigledno svetila.

Uključilo se i kinesko ministarstvo spoljnih poslova koje je saopštilo da je Fedeks morao da ponudi odgovarajuće objašnjenje.

Tzv. tehnička greška dolazi manje od mesec dana posle situacije sa dva paketa koje je navodno Fedeks pokušao pogrešno da preusmeri. U Huvaju su tada rekli da je Fedeks izneverio njihovo poverenje.

Huavej je postao važna tačka sukoba između SAD i Kine i deo je trgovinskog rata.

U maju, Trampova administracija dodala je Huavej na listu koja joj onemogućava poslovanje sa američkim kompanijama. Gugl i Majkrosoft su ubrzo zatim obustavili poslovanje sa kineskim proizvođačem.

SAD tvrde da bi Huavej mogao da špijunira za kinesku vladu, što je kompanija, zajedno s kineskom vladom, više puta negirala.

VIDEO: Kupila je preskup telefon, a on je iz čista mira EKSPLODIRAO

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>