• 0

Mask ispunio obećanje, akcije "Tesle" skočile 8 odsto

"Tesla" je u drugom kvartalu isporučio rekordnih 95.200 vozila, nadmašivši prosečne prognoze analitičara

  • 0

Akcije kompanije "Tesla" skočile su za osam posto pošto je glavni izvršni direktor Ilon Mask ispunio obećanje da će u drugom kvartalu isporučiti rekordan broj električnih automobila.

"Tesla" je u drugom kvartalu isporučio rekordnih 95.200 vozila, nadmašivši prosečne prognoze analitičara, a akcije kompanije su jutros na početku trgovanja dostigle najviši nivo u poslednja dva meseca, izveštava Rojters.

Od početka ove godne do juče, deonice te kompanije su izgubile skoro jednu trećinu vrednosti do sada ove godine.

Analitičari i investitori na Volstritu su gajili sumnje u pogledu tražnje za sedanima i SUV vozilima "Tesle" i sposobnosti tog proizvođača iz Silicijumske dolini da reši nedavne probleme vezane za isporuku, posebno nakon katastrofalnog prvog kvartala kada su isporuke pale za 31 procenat, navodi britanska agencija.

"Teslin" prvi kvartal bio je pogođen logističkim problemima u međunarodnim lukama i padom američki narudžbina, nakon što mu je prepolovljen iznos poreskog kredita (sredstva koja obveznik može da oduzme od poreza koji duguje državi).

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>