• 0
 ≫ 

Oni danas rešavaju naše probleme iz budućnosti: Odabrani timovi koji ulaze u Delta Biznis Inkubator

 ≫ 

Važnije od toga da se bavimo inovacijama i imamo tehnologiju je njena primena

  • 0
Start up, start ap kompanija

Foto: Shutterstock

U Srbiji ima sve više startapa koji žele da promene budućnost i omoguće nam rešavanje nekih izazova.

Od Stanarka, aplikacije koja olakšava komunikaciju u zgradama, preko Orlandusa koji je "farmer pomagač", Electric Sparrow Automotive, punjača za e-vozila, do startapa Cargo za logistiku i Future reality systema za automatizaciju uređenja enterijera. Sve su to timovi koji će da ostave trag i pomognu u rešavanju naših svakodnevnih problema.

Međutim, neretko su neiskusni osnivači slepo zaljubljeni u sopstvene ideje toliko da ignorišu indikatore loše realnosti. Zato je mnogima na početku, osim ideje, potrebno više - saveti, prostor, smernice, ljudska priča...Tu ulogu obično preuzimaju fondacije koji bi da podrže izgradnju lokalne scene ili korporacija koje bi da sarađuju sa njima.

DBI

Foto: Delta holding

Ovih pet koje smo pomenuli je komisija izabrala u najuži izbor onih koji će od 15. jula ući u Delta Biznis Inkubator.

Tokom tri meseca trajanja ovog biznis inkubatora, svi timovi će jednom nedeljno imati sastanke sa stručnjacima iz kompanije koji su im dodaljeni kao mentori i sa biznis konsultantom. Imaće i pristup online edukacijama na različite biznis teme (PR, marketing, finansije, prodaja…).

Radiće i na zadacima koji će im pomoći da razviju svoj startap. Osim toga, svaki tim će dodatno dobiti ono što im je potrebno za razvoj svog startapa, od konkretnih kontakata i sastanaka sa relevantnim ljudima do mogućnosti da svoj proizvod ili uslugu testiraju na  Deltinom imanju, u hotelu, fabrici.

- Ovaj program je jedinstven jer kroz individualan pristup omogućava da svaki startap tim dobije ono što je njima potrebno na nivou razvoja na kome se trenutno nalaze. Cilj Delta Biznis Inkubatora je da pronađe ideju i tim sa najvećim potencijalom za razvoj, koja će prerasti u profitabilnu kompaniju, prepoznatljivu po svom proizvodu ili usluzi - objašnjava Nadica Milanović, menadžer programa Delta Biznis Inkubator.

Komisiju koja je birala timove koji će ući u Delta Biznis Inkubator činilo je troje zaposlenih Delta Holdinga i pet istaknutih ljudi iz drugih kompanija, obrazovnih ustanova, startap centara. Na taj način objektivnije je procenjen potencijal prijavljenih timova i ideja.

Nakon tri meseca trajanja Inkubatora, timovi će imati mogućnost da predstave svoj biznis plan i traže investiciju za dalji razvoj svog startapa.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari