Brnabić: Omogućiti građanima elektronski uvid u predmete

12 skenera i 3 čitača kartica sa elektronskim potpisom skratiće vreme potrebno za okončanje procesa legalizacije objekata

Premijerka Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa rukovodstvom Sekretarijata za legalizaciju grada Beograda u Vladi Srbije.

Glavne teme razgovora bile su mogućnosti efikasnijeg rada Sekretarijata i uvođenje elektronske evidencije podnetih zahteva i elektronskog uvida
građana u svoje predmete.

Sekretarijat za legalizaciju grada Beograda od danas raspolaže sa 12 skenera i 3 čitača kartica sa elektronskim potpisom, koji će omogućiti da se rešenja o ozakonjenju šalju ka katastru elektronskim putem, čime se znatno skraćuje vreme neophodno za okončanje procesa legalizacije objekata.

Takođe, na sastanku je dogovoreno da se u što skorijem periodu izradi elektronska evidencija svih podnetih zahteva koja će građanima omogućiti da u svakom trenutku mogu proveriti status svog predmeta putem interneta.

Brnabić je naglasila važnost nastavljanja dobre prakse elektronske uprave, koja je širom Srbije dala odlične rezultate i povećala efikasnost i transparentnost javne uprave.

S obzirom na to da u Beogradu postoji najveći broj objekata u Srbiji koji čekaju na legalizaciju, usaglašeno je da sa ovom elektronskom evidencijom krene upravo od glavnog grada, nakon čega će ovaj elektronski sistem biti dostupan i u ostalim jedinicama lokalnih samouprava.

Ovo će biti samo jedan od mnogih koraka koji su u prethodnih nekoliko godina učinjeni kako bi se kreirala savremena elektronska uprava koja je u potpunosti u službi.

(Telegraf Biznis)

Tagovi: Ana Brnabić, eUprava, Katastar, Legalizacija

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (3)
Poređaj komentare:
 • L
  Luka

  Dzaba vam munistarko elektronizacija kad vam je kadar koji to treba da sprovede nepismen za IT tehnologiju, oni se samo za rad sa PLAJVAZOM.

 • N
  Nije nego

  Nisu problem skener i čitač. A šta je problem ? UT uslovi, DUP i pogresno tumacenje pravilnika o sprovodjenju objedinjene procedure od strane sluzbenika.

 • Z
  Zex

  Kome draga Ana? Da li ste vi svesni da jako veliki broj gradjana zivi u XIII veki jer nemaju osnovno, a da ne govorim internet i ostala cuda. Uz duzno postovanje, mislim da preterujete sa modernizacijom. Ipak narod nema puteve, posla, osnovno za prezivljavanje. Okrenite se tome, podsticitw, ne mojte odmah po dzepu gradjana...