• 3

Brnabić: Omogućiti građanima elektronski uvid u predmete

12 skenera i 3 čitača kartica sa elektronskim potpisom skratiće vreme potrebno za okončanje procesa legalizacije objekata

  • 3

Premijerka Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa rukovodstvom Sekretarijata za legalizaciju grada Beograda u Vladi Srbije.

Glavne teme razgovora bile su mogućnosti efikasnijeg rada Sekretarijata i uvođenje elektronske evidencije podnetih zahteva i elektronskog uvida
građana u svoje predmete.

Sekretarijat za legalizaciju grada Beograda od danas raspolaže sa 12 skenera i 3 čitača kartica sa elektronskim potpisom, koji će omogućiti da se rešenja o ozakonjenju šalju ka katastru elektronskim putem, čime se znatno skraćuje vreme neophodno za okončanje procesa legalizacije objekata.

Takođe, na sastanku je dogovoreno da se u što skorijem periodu izradi elektronska evidencija svih podnetih zahteva koja će građanima omogućiti da u svakom trenutku mogu proveriti status svog predmeta putem interneta.

Brnabić je naglasila važnost nastavljanja dobre prakse elektronske uprave, koja je širom Srbije dala odlične rezultate i povećala efikasnost i transparentnost javne uprave.

S obzirom na to da u Beogradu postoji najveći broj objekata u Srbiji koji čekaju na legalizaciju, usaglašeno je da sa ovom elektronskom evidencijom krene upravo od glavnog grada, nakon čega će ovaj elektronski sistem biti dostupan i u ostalim jedinicama lokalnih samouprava.

Ovo će biti samo jedan od mnogih koraka koji su u prethodnih nekoliko godina učinjeni kako bi se kreirala savremena elektronska uprava koja je u potpunosti u službi.

(Telegraf Biznis)

Komentari

  • Luka

    Dzaba vam munistarko elektronizacija kad vam je kadar koji to treba da sprovede nepismen za IT tehnologiju, oni se samo za rad sa PLAJVAZOM.

  • Nije nego

    Nisu problem skener i čitač. A šta je problem ? UT uslovi, DUP i pogresno tumacenje pravilnika o sprovodjenju objedinjene procedure od strane sluzbenika.

  • Zex

    Kome draga Ana? Da li ste vi svesni da jako veliki broj gradjana zivi u XIII veki jer nemaju osnovno, a da ne govorim internet i ostala cuda. Uz duzno postovanje, mislim da preterujete sa modernizacijom. Ipak narod nema puteve, posla, osnovno za prezivljavanje. Okrenite se tome, podsticitw, ne mojte odmah po dzepu gradjana...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke