• 5
 ≫ 

Od danas možete preko aplikacije da proverite porez na imovinu

 ≫ 

Aplikacija besplatna i dostupna je i za Android i iOS korisnike

 • 5
porez Foto: Pixabay

Putem mobilne aplikacije Moja LPA od danas će svi poreski obveznici moći da izvrše centralizovani upit stanja za porez na imovinu za teritoriju cele Republike Srbije. Aplikacija besplatna i dostupna je i za Android i iOS korisnike.

Putem mobilne aplikacije Moja LPA omogućen je upit stanja za porez na imovinu korišćenjem korisničkog imena i lozinke, a zahtev za dodelu korisničkog imena i lozinke poreski obveznici lično mogu podneti u nadležnoj lokalnoj poreskoj administraciji.

Ukoliko je lice obveznik u više lokalnih poreskih administracija, nalog je dovoljno otvoriti samo u jednoj, saopštila je Vlada.

Preporuka fizičkim licima prilikom otvaranja naloga je da se obrate lokalnoj poreskoj administraciji po mestu prebivališta, a pravnim licima po mestu sedišta.

Biznis, digitron, porez, pare Foto: Pixabay

Puštanjem u rad Portala jedinstvenog informacionog sistema lokalne poreske administracije lpa.gov.rs početkom ove godine, građanima, privredi i državi omogućeno je da na klik dođu do informacija o svom porezu na imovinu i drugim izvornim javnim prihodima, da podnesu prijavu za utvrđivanje poreza na imovinu fizičkih i pravnih lica, kao i da izvrše elektronska plaćanja nastalih obaveza.

Pogodnost elektronskog podnošenja prijave za utvrđivanje poreza na imovinu naročito znači pravnim licima, jer svake godine moraju da ponavljaju ovaj postupak. Takođe, zahvaljujući Portalu LPA naši građani koji žive u inostranstvu mogu na lak, brz i besplatan način da provere svoje poreske obaveze i izmire ih sa bilo koje tačke zemaljske kugle.

Do sada je putem Portala LPA prijavu imovine elektronskim putem izvršilo skoro 55.000 pravnih lica i 350 fizičkih lica, dok je broj izvršenih transakcija elektronskih plaćanja više stotina.

Direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović je rekao da je ovo prva mobilna aplikacija koju je razvila i objavila Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu.

- Predstavlja još jednu kariku u realizaciji sveobuhvatne reforme sistema javne uprave u efikasan servis građana, ali i prvi korak u razvoju mUprave. Naravno, ovde nećemo stati – plan nam je da aplikaciju konstantno razvijamo i unapređujemo, ali i da razvijemo platformu putem koje će sve usluge javne uprave biti dostupne putem mobilnog telefona - istakao je Jovanović.

(Telegraf Biznis / rts.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Pffffff

  14. avgust 2019 | 01:12

  Koja besmislica,moraš na šalter po korisničko i šifru?!?!Da li neko tamo među registratorima zna da postoji online kreiranje naloga kod svih ostalih aplikacija,domena itd?!

 • Djox

  13. avgust 2019 | 23:46

  Jel to vazi i za pevace,starlete,makarone....?

 • Ljubica

  13. avgust 2019 | 22:49

  Pa ovi sto su snimali su znali da ce ovi momci biti pretucenikad su se sptemili za snimanje i pitaju se da snimam?!

 • Eur: <% exchange.eur %>
 • Usd: <% exchange.usd %>