• 0
 ≫ 

Startap koji je trebalo da napravi revoluciju u zdravstvu bankrotirao, gasi se ideja vredna milione

 ≫ 

Startap je trebalo da postigne neverovatan uspeh, bar su takve bile prognoze

  • 0
bio Foto: Pixabay

Nakon višemesečnih izazova i preokreta, startap iz oblasti zdravstva uBiome osniovan u Silicijumskoj dolini, gasi se.

Kompanija nije mogla da dobije još zajmova i sada imenuje poverenika za nadzor likvidacije.

- Moramo da saopštimo loše vesti - rekao je uBiome osoblju. - Nećemo biti u mogućnosti da nastavimo normalno da radimo jer nećemo imati sredstva -

uBiome je prethodno tražio kupca koji bi preuzeo njegovu imovinu, sačuvao radna mesta i zadržao delove osnovne delatnosti. To više nije moguće. Umesto toga, kompanija će se zatvoriti.

Sudski dokumenti u koje je BI imao uvid, pokazuju da kompanija možda duguje milione dolara kompanijama za zdravstveno osiguranje, a takođe bi mogla da se suoči sa krivičnim kaznama iz tekućih istraga vezanih za njegove načine naplate.

Kompanija je ovog leta otpustila polovinu broja radnika. Da zlo bude veće, vrši se i istraga oko njihovih istaživanja.

uBiome je prikupio više od 100 miliona dolara od nekih od najboljih kompanija na obećanju da će pružiti novi uvid u mikrobiom, bakterije koje žive na svakom od nas.

Radili su na razvijanju najveće svetske baze podataka o mikrobiomima. uBiome je koristio svoju bazu podataka da ponudi medicinske testove čiji trošak refundiraju osiguravajuće kompanije, a cilj tih testova jeste detektiranje i merenje količine bakterija i virusa. Testovi uključuju SmartGut test za abdomen, i SmartJane test za ženske reproduktivne organe.

Predviđao se neverovatan uspeh ovog startapa - testovi koje je nudio navodno su omogućavale pacijentima uvid u informacije koje se ne mogu dobiti nijednim drugim testom na tržištu.

Video: Želeli da odu u svemir a završili jedva živi

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>