• 7
 ≫ 

Kladio se na sve što je imala njegova porodica, kuću dao pod hipoteku i za 4 meseca postao milioner

 ≫ 

- Negde sam čuo priču o nekome ko je imao spontane orgazme tokom dana, mnogo njih. To je najbolji način da vam opišem taj osećaj. Kada sam pogledao telefon, video sam šest novih cifara. Nisam mogao da se oduprem i vrisnem "daaaa!" -

  • 7
Ethereum Kriptovaluta

Foto: Pixabay.com

Tako Dan Conway opisuje trenutak u kome je shvatio da je bogat. On je bivši menadžer iz Silicijumske doline, a uložio je 300.000 dolara u etereum što ga je učinilo vrlo bogatim čovekom.

Sve je počelo kada je Conway, koji je zarađivao oko 150.000 dolara godišnje, pitao svoju suprugu da li može da uloži porodičnih 100.000 dolara ušteđevine, koja je bila namenjena školovanju njihovo troje dece u rizičnu igru kriptovaluta.

- Mrzeo sam lažnu kompanijsku kulturu, birokratiju, beskrajne lance komandi - kaže. - Kao i mnogi drugi, i ja sam tražio neku vrstu bekstva -

Njegova supruga znala je da ih to može koštati svega, ali je pristala. Jedan deo njega znao je da postoji rizik da bankrotiraju, ali što je više čitao o kripto-valutama, više je počeo da veruje u njihovu budućnost.

To je bilo 2015. godine, kada je bitkoin pao sa 1.200 na 300 dolara.

Ethereum Kriptovaluta

Foto: Pixabay.com

- Šta ako ponovo poraste? Šta ako u to uložim sve što imam? - pitao se. - Mogao bih da se obogatim i da nikad više ne radim u Korporativnoj Americi -

Posle dosta informacija, Conway se sa bitkoina usredsredio na eterum koji je baš tog jula 2015. i predstavljen.

Bez mnogo razmišljanja počeo je, kako i sam priznaje, ludački da kupuje digitalnu valutu. Iskoristio je tih 100.000 dolara za kupovinu 6, 933 etereuma po prosečnoj ceni od 14 dolara.

Ubrzo posle, posmatrao je kako početno ulaganje pada ispod 40. 000 dolara.

- Počeo sam teško da dišem. Nije mi bilo dobro. Doktor mi je dijagnostikovao napad panike - priča.

Ali ga to nije zaustavilo. Udvostručio je početni kapital. Pozajmio je još 200.000 dolara i završio sa ukupno 26, 750 etereuma.

Etereum međutim, nije obećavao, padao je i padao. Ali onda kreće da raste. Sa 15 na 50 dolara. Pa na 70, do 230 u maju. Za četiri meseca, njegova investicija od 300.000 dolara povećala se na šest miliona dolara.

Nije se tu zaustavilo. U januaru 2018. godine, Ethereum je dostigao 1.000 dolara. I onda naravno, opet haos na tržištu, ali ovaj put, nije mogao sve to da gleda. Prodao je kovanice. I to u poslednjem trenutku. Ubrzo nakon što je unovčio svoje bogatstvo, deo digitalnih valuta je pokraden, a eterum se trenutno trguje na ispod 200 dolara.

U međuvremenu, Conway je otplatio hipoteku, otputovao u Afriku i kupio drugu kuću u Irskoj. Napisao knjigu, i još uvek ima sedam cifara u banci.

- Verujem i dalje da će kritpo-valute otovoriti nove mogućnosti za svet. Ali nikome ne preporučujem da pokuša da ponovi ono što sam ja uradio. Među pričama kao što je moja, bilo je mnogo onih koji su na kraju izgubili sve. Znam da sam to mogao da budem ja -

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Komsija

    12. novembar 2019 | 23:30

    Da bi neko digao te pare neko drugi je morao da ih izgubi jer cena kripto valute raste i pada samo na osnovu ponude i potraznje. Ja sam do te nove godine profitirao na eterijumu i riplu. Eterijum je bio 1100 eura u jednom trenutku a ripl koji sam kupio za 0.25 je nagurao na 3.3 eur... I nisam se hvalio po novinama vec sam kupio stan i automobil

  • Grga Pitić

    12. novembar 2019 | 17:26

    Divna ljubavna priča

  • Mile

    12. novembar 2019 | 18:45

    Dafina i Jezda beše?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>