• 0

Epl opet zgrabio više od pola kolača, zaradio 8 milijardi dolara

U trećem kvartalu pobedio Epl, za njim Samsung i Huavej

  • 0

U trećem kvartalu 2019. godine proizvođači mobilnih telefona zaradili su 12 milijardi dolara. Epl je dobio najveći deo kolača, 8 milijardi dolara, odnosno 66 odsto od navedenih 12 milijardi.

Apple, Novac

Foto: Pixabay.com/Apple

Izmereni treći kvartal 2019. godine znatno je lošiji od trećeg kvartala 2018. godine što se tiče dobiti koju su ostvarili proizvođači mobilnih telefona. Kao razlog pada navodi se veći broj prodavanih mobilnih telefona niže cene u odnosu na prošlu godinu, a veliku ulogu je imalo i produžavanje života telefonima koji su nekad bili najbolji na tržištu (tzv. flagship telefoni). 

Dakle, korisnici su se u poslednja tri meseca radije odlučivali za jeftinije mobilne telefone, dok su se vlasnici flagshipa odlučivali da zadrže svoje uređaje još neko vreme, jer nije bilo napretka u mogućnostima uređaja u zadnjih par meseci, pa nije bilo ni potrebe menjati ih.

Iphone

Foto: Tanjug/AP

Nakon Epla koji je po dobiti na jakom prvom mestu, nalazi se Samsung sa osetno manjih 17 odsto, ali ipak dovoljnih da zarade oko 2 milijarde dolara. Treće mesto zauzima Huavej koji je u trećem kvartalu ove godine zaradio 10 odsto kolača, odnosno oko milijardu dolara.

Istaživačka kuća Counterpoint očekuje da će Epl u izveštaju o četvrtom kvartalu 2019. godine povećati svoju dobit i prednost nad konkurencijom zbog nadolazećih praznika.

Video: Kupila je preskup telefon, a on je iz čista mira EKSPLODIRAO

(Telegraf Biiznis/SEEbiz)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>