• 0
 ≫ 

Kinezi ne posustaju sa 5G mrežom: Huavei u 2020. planira da uloži 20 milijardi dolara

 ≫ 

Ova kompanija je potpisala 60 komercijalnih 5G ugovora u raznim državama, mahom evropskim

  • 0

Kineska kompanija "Huawei" je u 2019. zabeležila najveći stepen ulaganja u istraživanje i razvoj novih tehnologija, čak 30 odsto više od svojih rivala, u radu s mrežnom opremom, "Ericsson" i "Nokia" zajedno.

Samo prošle godine, u ove svrhe su izdvojili 14,3 milijarde dolara, dok je ove godinu u planu dodatnih 15 do 20 milijardi.

- Nastavljamo da ulažemo u 5G mrežu kako bismo aktivirali potencijal novih tehnologija i podigli standard života u zemljama širom sveta. Firme koje prve iskoriste prednosti veštačke inteligencije, ostvariće veliku dobit, dok će zemlje koje je usvoje prve imati najviše koristi – smatra Ren Žengfej, izvršni direktor giganta "Huawei".

Kompanija trenutno ima 20 odsto svih patenata iz oblasti 5G mreže, što je više nego bilo koji drugi dobavljač mrežne opreme na svetu. Uz to, "Huawei" je, tvrde u kompaniji, potpisao 60 komercijalnih 5G ugovora u raznim državama, među kojima su više od jedne trećine - evropske.

(Telegraf Biznis/Jutarnji list)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>