Кako Četvrta industrijska revolucija menja tržište rada: Neka zanimanja nestaju, ali nastaju nova

Koje zanimanje je posao budućnosti i da li će zbog automatizacije i digitalizacije mnogi poslovi biti zamenjeni novim, odgovaralo se na Panelu "Industrija 4.0 – budućnost zaposlenja“u okviru Kopaonik biznis foruma.

Komentari

 • Veteran

  Sve je već u Davosu dogovoreno, ovde se samo izlezavaju po Kopaoniku..

 • dragan

  Pa Srbija je još u 15 veku hihi

  • Radovan

   @dragan

   Samo se ti nadaj. Srbija je u IT regionalni centar, dok je Hrvatska informaticki pobačaj

  • Vladimir

   @dragan

   Srbija je IT fizikalija, tj ovde se uglavnom rade dosadni poslovi koje na zapadu izbegavaju da rade, a ovde zavrse upola cene. Sem par srednje svetlih primera, nas doprinos IT zajednici na nivou drzave je jednak doprinosu rudara koji su kopali repromaterijal raketi koja ide na mars. ALi lepo zvuci kad se kaze, posto je 80% zemlje kompjuterski nepismeno i nema pojma o cemu se uopste prica....

  • Radovan

   @dragan

   Lose si informisan, ne znam ko te informise, ali trebalo bi da revidiras svoje izvore informacija o ovoj oblasti. Ti si Srbiju pomesao sa Indijom, a mi smo mnooogo iznad tog nivoa. Sto je Kina u realnoj proizvodnji, to je Srbija u IT, naravno u mnogo manjem formatu, razume se. I cisto sumnjam da Amerika seli fabrike u Kinu, jer ih mrzi da prave procesore, televizore, bojlere, automobile, i to im je kao ispod casti, a da im je jeftinije to jeste. Al to je kapitalizam u svoj svojoj "lepoti". Novac ne zna za granice i ne zna za nacionalnost.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke