• 0

Kad ne znaš kako dalje, zovi njega: Čuveni Džoni Ajv oživljava posrnulog giganta

Leta 2019. Ajv je napustio Epl, u kojem je radio kao direktor dizajna i zarađivao ogromne svote novca

  • 0
Jonathan Jony Ive, Apple, dizajner

Foto: Guliver/Brian Ach/Getty Images for The New Yorker

Direktor dizajna u Eplu, Džoni Ajv, napustio je tu kompaniju u julu 2019. godine, iako je prema oceni Blumberga - njegova "vrednost" tamo bila 9 milijardi dolara.

U svetu dizajna, on je čuveno ime, a sada ga je angažovao i gigant za onlajn rezervacije smeštaja - da ga spasi od potpune propasti. Naime, "Airbnb" je najavio da će sarađivati sa bivšim šefom dizajna u Eplu, na svojim budućim proizvodima.

Platforma za iznajmljivanje smeštaja po pristupačnim cenama navodi da je ovaj "posao plod dugogodišnjih odnosa" između njih i Ajva, a osim što će sam za sebe pomagati "Airbnb"-u u dizajniranju novih usluga, ovaj stručnjak će raditi sa internim dizajnerskim timom kompanije.

Kako navodi CNN, Džonatan Džoni Ajv i Brajan Česki, izvršni direktor "Airbnb"-a su dobri prijatelji, a zanimljivo je da Ajv danas ima svoju firmu čiji je glavni klijent upravo Epl. On je tu kompaniju napustio posle skoro 30 godina. Ajv je, inače, zaslužan za remek-dela tehnologije kao što su iMac, iPod i iPhone.

Podsećamo, u avgustu je "Airbnb" podneo poverljive papire za IPO (inicijalna javna ponuda), samo nekoliko meseci nakon što je pandemija preokrenula industriju putovanja i primorala ovaj startap da otpusti četvrtinu svojih zaposlenih.

Česki je u maju napisao pismo radnicima, u kojem stoji da će prihod u 2020. biti manji od polovine zarađenog novca u 2019. godini. Takođe, najavljeno je da će "Airbnb" širom sveta otpustiti 1.900 zaposlenih.

Video: Spasavanje biznisa: Bordel pretvorio u bar na plaži sa specijalnim uslovima zbog korone

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke