• 0

Ako imate jedan, vi možete da slavite: Dok se broje glasovi u Americi, bitkoin ode iznad 15.000 $

Mnogi beže od dolara

  • 0
Bitkoin, novac Foto: Pixabay

Bitkoin je skočio više od 7 odsto i sada se trguje iznad 15.000 američkih dolara, što je najviši nivo u skoro tri godine. Istovremeno, dolar je pao.

Vrednost jednog bitkoina se više nego udvostručila u 2020. Dobici su bili posebno vidljivi u poslednjih nekoliko nedelja, a ova digitalna valuta porasla je za 40% od početka oktobra.

Ako bitkoin nastavi da raste, možda neće proći mnogo vremena pre nego što kriptovaluta konačno dostigne  20.000 dolara, koliko je dostigla u decembru 2017. godine.

Pored slabljenja dolara, bitkoin je profitirao i od većine glavnih kompanija poput Pejpala i Skuara koje prihvataju kriptovalute kao isplative opcije plaćanja i ulaganja.

bitkoin, skok Foto: Printscreen/Coinmarketcap

Dugotrajna neizvesnost oko ishoda predsedničkih izbora takođe utiče na nedavni skok bitkoina. Investitori možda beže od dolara i kupuju bitkoine.

Indeks američkog dolara, koji prati povraćaj novca u odnosu na evro, jen i nekoliko drugih glavnih valuta, do sada je u padu za oko 1,5% ove nedelje.

Video: Amerikanac u Beogradu o izborima u SAD: Ovi izbori će biti pokradeni

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>