• 0

Nova prevara vezana za WhatsApp kruži mrežom: Ovo je siguran znak da ste na meti hakera

WhatsApp vas nikada neće kontaktirati putem poruka unutar aplikacije

  • 0
Facebook, WhatsApp, Fejsbuk, Vocap

Foto: Pixabay

Jedna od novijih prevara u popularnoj aplikaciji WhatsApp, vezana je za poruke sa sigurnosnim kodom. Ako na njih nasednete, ostaćete bez WhatsApp profila.

Internetom kruži još jedna prevara koja cilja korisnike WhatsApp-a, prenosi Poslovni dnevnik.

Reč je o lažnim porukama koje sadrže šifru i link za potvrdu identiteta, iza koje se krije automatska skripta koja račun prebacuje na hakerov telefon.

Reč je o poruci s nekoliko nepoznatih znakova i neobičnim linkom koji, ukoliko žrtva klikne na njega, prebacuju kontrolu nad računom na drugu osobu i onemogućuje pristup porukama.

Kako izbeći štetu?

 

Najlakša metoda kojom se korisnik WhatsApp-a može zaštititi od krađe računa jeste da ne klikće na nepoznate linkove. Ako je to moguće, blokirajte broj s kojeg je poruka stigla kako više ne biste dobijali dodatne lažne poruke.

Povraćaj računa, ako ste kliknuli na link, morate da odradite obraćanjem službi za korisnike ove aplikacije.

Još jedna veoma korisna metoda sprečavanja onlajn prevara na WhatsApp-u jeste korišćenje provere na dva nivoa koja će, ako ništa drugo, blokirati hakera od oduzimanja vašeg računa, ako je već stigao do dela vaših privatnih informacija (poput e-maila).

Zapamtite: WhatsApp vas nikada neće kontaktirati putem poruka unutar aplikacije. Ako se neko predstavlja kao WhatsApp, sigurno je reč o hakeru.

Video: Ovaj automobil je izašao iz štampača- 3d štampača

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>