• 0

EBRD ima poseban program za jačanje IKT sektora u Srbiji: Podignite poslovanje na viši nivo

Tokom 2020, programeri su u SAD činili više od 2,5 odsto radne snage

  • 0
Frilenser, rad od kuće, laptop, rad u prirodi

Foto: Pixabay

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), u saradnji sa Vojvođanskim klasterom informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT), organizovaće 25. maja onlajn prezentaciju svog programa "EBRD podrška razvoju IKT sektora u Srbiji", saopštila je ta banka.

"EBRD prepoznaje digitalizaciju kao strateški pravac razvoja i podržava lokalna preduzeća iz svih delatnosti da se kroz proces digitalizacije približe razvijenim ekonomijama, a sam IKT sektor da dalje jača i razvija se. Kroz kombinaciju savetodavne podrške i finansijskih instrumenata, EBRD sarađuje sa IKT firmama i omogućava im da svoje poslovanje podignu na viši nivo", navodi se u saopštenju Evropske banke za obnovu i razvoj.

Događaj se organizuje kroz Program EU za Srbiju "EBRD savetodavna podrška malim i srednjim preduzećima", koji finansira Evropska unija, a sprovodi Evropska banka za obnovu i razvoj u saradnji sa Ministarstvom Privrede Republike Srbije i kroz Instrument za razvoj i inovacije preduzeća na Zapadnom Balkanu.

Prema podacima iz jeseni 2020, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija navodi da u našoj državi u IT sektoru ima između 15-20% žena. U Evropi je bilo oko 6 miliona programera u 2019, što znači da je taj broj porastao za oko 400.000 od 2018. godine, a tokom prošle godine zasigurno još i više.

Tokom 2020, u SAD su činili više od 2,5 odsto radne snage.

Video: Do 60 evra u samo 3 klika: Evo kako da se prijavite za pomoć države

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke