• 0

EBRD ima poseban program za jačanje IKT sektora u Srbiji: Podignite poslovanje na viši nivo

Tokom 2020, programeri su u SAD činili više od 2,5 odsto radne snage

  • 0
Frilenser, rad od kuće, laptop, rad u prirodi

Foto: Pixabay

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), u saradnji sa Vojvođanskim klasterom informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT), organizovaće 25. maja onlajn prezentaciju svog programa "EBRD podrška razvoju IKT sektora u Srbiji", saopštila je ta banka.

"EBRD prepoznaje digitalizaciju kao strateški pravac razvoja i podržava lokalna preduzeća iz svih delatnosti da se kroz proces digitalizacije približe razvijenim ekonomijama, a sam IKT sektor da dalje jača i razvija se. Kroz kombinaciju savetodavne podrške i finansijskih instrumenata, EBRD sarađuje sa IKT firmama i omogućava im da svoje poslovanje podignu na viši nivo", navodi se u saopštenju Evropske banke za obnovu i razvoj.

Događaj se organizuje kroz Program EU za Srbiju "EBRD savetodavna podrška malim i srednjim preduzećima", koji finansira Evropska unija, a sprovodi Evropska banka za obnovu i razvoj u saradnji sa Ministarstvom Privrede Republike Srbije i kroz Instrument za razvoj i inovacije preduzeća na Zapadnom Balkanu.

Prema podacima iz jeseni 2020, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija navodi da u našoj državi u IT sektoru ima između 15-20% žena. U Evropi je bilo oko 6 miliona programera u 2019, što znači da je taj broj porastao za oko 400.000 od 2018. godine, a tokom prošle godine zasigurno još i više.

Tokom 2020, u SAD su činili više od 2,5 odsto radne snage.

Video: Do 60 evra u samo 3 klika: Evo kako da se prijavite za pomoć države

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>