• 0

Ovaj grad je rapidno postao centar IT zbivanja: "More" stručnjaka kupuje kartu u jednom smeru

San Francisko polako, ali sigurno odlazi u zaborav...

  • 0
Ostin, Teksas

Foto: Shhutterstock

Prema podacima sa LinkedIn profila kompanije Majkrosoft, Ostin (Teksas) je pobednik kada je reč o migracijama povezanim sa tehnologijom, u poslednjih 12 meseci. Nešvil (Tenesi) i Šarlot (Severna Karolina) takođe su videli zapažene stope migracije.

Glavni grad Teksasa zabeležio je neto priliv od 217 radnika softverskih i informacionih tehnologija na 10.000 postojećih, prema podacima od maja 2020. do aprila 2021. koje je pružio LinkedIn.

To je najbolja stopa neto migracije među 35 gradskih područja sa bruto tehnološkom migracijom od najmanje 2.000 korisnika LinkedIn-a u poslednjih godinu dana. Poslovi se takođe "slivaju" na mesta poput Džeksonvila (Florida) i Denvera (Kolorado).

Pandemija kovid-19 je, barem privremeno, "izokrenula" ideju da tehnološki radnici treba da se grupišu oko San Franciska (Kalifornija) ili Njujorka. Takođe, nastavljaju da jačaju trendovi vezani za rad na manjim i relativno pristupačnim tržištima.

U poslednje vreme još jedno tržište Floride - područje Majamija, koje nije ni jeftino ni drugorazredno - ima tendenciju da privuče zaposlene u tehnološkom sektoru.

Suprotno tome, područje zaliva San Francisko, Boston i Čikago zabeležili su značajne odlive, pokazuju podaci. Ne može se reći da li će se mnogi od tih poteza pokazati trajnim, posebno s obzirom na to da pandemija u SAD opada i mnoge kompanije očekuju povratak u kancelariju.

Video: Evo ko su najbogatije žene na svetu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>