• 0
 ≫ 

Počinje EDIT, vodeća letnja škola programiranja u regionu!

 ≫ 

Tradicionalna manifestacija ove godine održava se online i to u tri države

  • 0

Odabrani studenti informacionih tehnologija i srodnih disciplina širom regiona danas su započeli svoj put ka željenoj IT karijeri: Počeo je jubilarni 25. EDIT, jedna od najtraženijih besplatnih škola programiranja za studente, koju organizuje kompanija Comtrade!

Tradicionalna manifestacija, kroz koju je već prošlo više od 1.300 učesnika, ove godine održava se online u terminu od 19. do 23. jula, i to u tri države: Srbiji, Sloveniji i Bosni i Hercegovini. Kao i svake godine, učesnici i mentori će zajedno prolaziti kroz najzanimljivije zadatke iz IT sveta, baveći se inovativnim temama i traženim veštinama kako bi novim programerskim nadama olakšali tranziciju sa fakulteta na tržište rada.

Ove godine, studenti će imati priliku da u internacionalnim grupama nauče kako da najbolje iskoriste alate i resurse za efikasno nadgledanje složene infrastrukture, kao i na koji način da utvrde šta sve utiče na performanse sistema i aplikacija u enterprise okruženju. Stečena praktična znanja pomoći će im da se u ovoj, veoma traženoj oblasti, odlično snađu jednom kada dobiju posao.

Comtrade već godinama, različitim projektima i radionicama, ali i velikim tradicionalnim poduhvatima poput EDIT-a, besplatno pomaže mladima da steknu nova znanja i iskustva kako bi lakše izgradili svoju budućnost u oblasti informacionih tehnologija. Na ovaj način, regionalna IT scena dobija još kvalifikovanije stručnjake, a Comtrade potencijalne kolege koji će napraviti velike stvari u industriji koja se ogromnom brzinom razvija iz dana u dan!

Comtrade Edit 2021

Predsednik kompanije Comtrade, Veselin Jevrosimović, održao je govor polaznicima škole/Foto: Nikola Tomić

Ukoliko vas zanimaju teme kojima se EDIT bavi, pogledajte naš video na početku teksta, a sve aktuelne informacije i vesti o ovom programu možete pratiti na sajtu edit.world, kao i društvenim mrežama: Instagram, Facebook, YouTube.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>