• 0

Kompanija Q omogućila je radnicima trajni izbor mesta rada: Njihov šef nam je govorio o uslovima posla

Sve veći broj kompanija u sektoru svojim radnicima daje na izbor da li žele da rade iz  kancelarije ili od kuće

  • 0
Foto: Kompanija Q Foto: Jure Živković

Hrvatska IT kompanija Q svojim radnicima će trajno omogućiti da odaberu model rada koji im najviše odgovara - iz kancelarije, na daljinu ili kombinovano. U Q-u su se na ovaj potez odlučili na osnovu povratnih informacija radnika, a i kako bi što lakše zapošljavali ljude van Zagreba gde im se nalazi kancelarija.

- Prema našem mišljenju, sasvim je u redu prijaviti se za posao u Q-u i tražiti da radiš s Balija, Zanzibara ili malog svetionika usred Jadrana. Zbog toga više nikada nećemo zahtevati da dolazi u kancelariju - izjavio je Filip Ljubić, CEO Q-a.

IT kompanija Q time sledi svetske trendove koji pokazuju kako sve veći broj kompanija u sektoru svojim radnicima daje na izbor da li žele da rade iz  kancelarije ili od kuće.

Pitanje rada na daljinu i povratka u kancelarije popularna je tema među brojnim vlasnicima kompanija koji su se po dolasku pandemije prilagodili na nove uslove. Ipak, u IT sektoru je određen deo kompanija i pre pandemije nudio opciju rada s udaljenih lokacija. Među njima je i Q čiji su stručnjaci dosad na raspolaganju imali određeni broj dana koji su mogli da provedu radeći van kanelarije, a sada im je data potpuna sloboda oko odluke kako i odakle žele da rade.

Zanimljivo je i to da su atraktivne Q-ovi kancelarije zatvorene već više od godinu i po dana, sve od početka pandemije, a da su indeksi zadovoljstva radnika i osećaja pripadnosti i lojalnosti Q-u izuzetno visoki.

Q se nalazi u elitnom društvu 20 najboljih svetskih development kompanija po Clutchu, vodećoj svetskoj platformi za rangiranje IT kompanija.

U razgovoru za Telegraf Biznis, osnivač kompanije Q, Filip Ljubić govorio je o tome kako su nastali i tako se brzo razvili, a otkrio nam i na kojim fenomenalnim svetskim projektima rade. U Srbiji već u startu tražili 20 developera, a u idućoj fazi planiraju da otvore i kancelariju.

Video: Roboti neće ukrasti poslove, u Srbiji školujemo kadar koji će biti spreman za budućnost

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>