• 0

Domaća mala i srednja preduzeća iz automobilske industrije dobijaju prostor na eBay

U toku 2022. godine cene novih automobila porasle su za 12%

  • 0
eBay

Foto: Shutterstock

Kompanija eBay najavila je pokretanje ekskluzivnog programa podrške za prodavce auto delova i opreme u Srbiji. Ova inicijativa će biti fokusirana na promociju lokalnih prodavaca auto delova i opreme na globalnom tržištu od preko 147 miliona kupaca iz 190 država i, istovremeno, na pružanje najboljeg prodajnog iskustva za mala i srednja preduzeća koja dolaze sa tržišta u razvoju koja imaju najveći potencijal.

Program, koji će trajati šest meseci, je prva inicijativa kompanije eBay na tržištima koja su namenjena posebnoj kategoriji.

Preduzetnici koji se po prvi put prijave na platformu i odluče da prodaju više od 150 različitih artikala će dobiti podršku ličnog eBay menadžera za rast u narednih godinu dana, besplatnu pretplatu na Premium nivo eBay prodavnice u naredna tri meseca i uslugu auto listinga.

Vertikala auto delova i opreme je jedna od najuspešnijih kategorija na eBay platformi – u prethodnoj godini je u okviru ovog segmenta zabeležen rast od skoro 30% na tržištima u razvoju. Ovakav rast posledica je činjenice da je automobilska industrija teško pogođena trenutnom nestašicom poluprovodnika, koja utiče na cene vozila.

U toku 2022. godine cene novih automobila porasle su za 12%, dok su cene polovnih automobila porasle za više od 40%. Za kupce, danas je povoljnije da prepravljaju svoje automobile i potrebne delove nabavljaju na tržištu.

Prema podacima sa eBay platforme, u SAD se svake sekunde prodaju tri auto dela, dok se na tržištima Velike Britanije i Nemačke proda po jedan deo svake sekunde. Sa trenutno rastućom tražnjom za auto delovima, sada je pravi momenat da prodavci auto delova i opreme istraže nove prodajne kanale i pridruže se onlajn platformama kako bi izašli u susret novim kupcima.

U cilju podrške MSP eBay će obezbediti besplatne ponude paketa za nove prodavce, koji će im omogućiti da predstave svoje proizvode, privuku nove klijente i unaprede svoj biznis.

Auto delovi, korona virus

Foto-montaža: Shutterstock, Pixabay

 

„Naši prodavci širom sveta kupcima nude najširi izbor novih i polovnih vozila, delova i opreme, i sada želimo da investiramo u program podrške novim prodavcima i obogatimo našu postojeću ponudu novim proizvodima sa srpskog tržišta. Ovaj program je deo redizajniranja eBay strategije vođene tehnologijom kojim se fokusiramo ne samo na to da budemo izabrana platforma za prodavce i da gradimo dugovečne odnose sa kupcima, već i da promovišemo ključne vertikale trgovine, kao što su auto delovi i oprema", rekla je Jenny Hui, generalna direktorka za tržišta u razvoju u kompaniji eBay.

Prema njenim rečima, auto delovi i oprema su jedna od vodećih kategorija na srpskom tržištu.

"Po jedan artikal iz ove kategorije se od srpskih prodavaca kupi na svakih 11 minuta. U 2021. godini srpski prodavci su putem eBay platforme prodali 19.000 komada delova i opreme u okviru potkategorije automobila i kamiona kupcima iz SAD, Nemačke, Velike Britanije, Francuske i drugih država. Verujemo da će ova inicijativa pomoći prodavcima da bolje upravljaju prodajom i privući nove kupce u njihove prodavnice na eBay platformi".

Video: Na prvoj e-licitaciji prodat sat za 900.000 dinara

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>