• 0

Mask jednim mimom objasnio celu zavrzlamu s Tviterom: "Puca od smeha" zbog najavljene tužbe

Mask je prvo pristao da preuzme Tviter po ceni od 54,20 dolara po akciji, ali je kasnije izrazio nezadovoljstvo zbog "interne politike" kompanije

  • 0
ilon mask - tviter Foto: Profimedia

Milijarder Ilon Mask, kojem je Tviter zapretio tužbom ako se povuče iz ugovora o kupoviniu nedelju je kasno uveče objavio mim (eng. meme), tj. viralni sadržaj, gde se u nizu svojih fotografija smeje.

To se tumači kao (pod)smeh pretnji Tvitera, odnosno Mask je, ponovo, u svom stilu odreagovao na javne provokacije. Podsećamo, kupovina ova društvene mreže je posao "težak" 44 milijarde dolara.

Osnivač Tesle, doduše, uglavnom ima šta da kaže, ali je ovaj put rešio da odgovori fotografijama, gde se smeje natpisima koji prepričavaju sled događaja oko njegove ponude za preuzimanje Tvitera u poslednjih nekoliko meseci.

Natpisi glase ovako:

"Rekli su da ne mogu da kupim Tviter";

"Oni neće da objave informacije o botovima";

"Oni sada hoće da me putem suda nateraju da kupim Tviter",

"Oni će sad na sudu morati da otkriju informaciju o botovima".

Poslednji natpis je na fotografiji na kojoj se vidi kako Mask puca od smeha.

Ceo mim pokazuje bezbrižan stav najbogatijeg čoveka planete u vezi sa kompleksnim dogovorom o akviziciji Tvitera, koji se odrazio i na pad Teslinih akcija. Zboga toga se u nekoliko navrata pribegavalo i privremenom finansiranju.

Mask je, podsećamo, prvo pristao da preuzme Tviter po ceni od 54,20 dolara po akciji krajem aprila, nakon što je stekao značajan udeo u toj kompaniji, ali je kasnije izrazio nezadovoljstvo dogovorom o preuzimanju tvrdeći da Tviter nije otkrio važne informacije, kao što je konkretan broj lažnih naloga i neželjene pošte.

"Uprava Tvitera je opredeljena za zatvaranje transakcije po ceni i uslovima dogovorenim sa gospodinom Maskom i planira da pokrene sudski postupak radi sprovođenjea sporazuma o merdžovanju", tvitovao je u petak predsednik te kompanije, Bret Tejlor. Akcije Tvitera su se u petak trgovale po ceni od 36,81 dolara, ili za trećinu ispod dogovorene cene za preuzimanje.

Video: Koje su ekonomske posledice želje Ilona Maska za slobodom govora: Sve o prodaji Tvitera

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>