• 0
 ≫ 

Tviter tužio Ilona Maska zbog kršenja odredbi ugovora vrednog 44 milijarde dolara

 ≫ 

Mask je u petak raskinuo načelni ugovor o preuzimanju

  • 0
ilon mask - tviter Foto: Profimedia

Kompanija Tviter tužila je Ilona Maska sudu zbog kršenja ugovora vrednog 44 milijarde dolara o kupovini te društvene mreže i zatražila od suda u Delaveru da naloži najbogatijem čoveku na svetu da završi spajanje po ceni od dogovorenih 54,20 dolara po akciji Tvitera.

- Nakon što je predložio i potom potpisao sporazum o spajanju koji je pogodan za prodavce, Musk očigledno veruje da on, za razliku od svake druge strane koja podleže zakonu Delavera, može slobodno da promeni mišljenje, uništi kompaniju, poremetiti njeno poslovanje, uništiti vrednost akcionara i ode - navodi se u tužbi.

Mask je u petak raskinuo načelni ugovor o preuzimanju, rekavši da Tviter nije pružio informacije o lažnim nalozima na platformi, nakon čega je predsednik Tvitera Bret Tejlor obećao pravnu borbu, prenosi Reuters.

Podsetimo, Mask je aprilu postigao dogovor sa upravom Tvitera o kupovini te kompanije.

Ovim dogovorom jedna od najuticajnijih društvenih mreža na svetu trebalo je da u potpunosti pređe pod kontrolu najbogatijeg čoveka na svetu prema listi Forbsa.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>