• 0
 ≫ 

Novi potez Maska u ratu za Tviter, Dorsi ima ključne papire: Šta želi od bivšeg šefa i svog prijatelja?

 ≫ 

Dorsi je ranije izjavio da je Mask "jedino rešenje u koje veruje kada je reč o vođenju kompanije"

  • 0
Džeka Dorsi, Ilon Mask i Twitter

Foto: Profimedia/AFP/Prakash SINGH, Tanjug/AP, Pixabay

Pravni tim Ilona Maska uručio je sudski poziv bivšem izvršnom direktoru Tvitera Džeku Dorsiju uoči suđenja koje očekuje milijardera u oktobru, nakon što je odbio da kupi Tviter za 44 milijarde dolara.

Čelnici popularne socijalne mreže odlučili su da tuže milijardera nakon što je odustao od kupovine kompanije, a Mask je ubrzo uzvratio kontratužbom.

Naime, direktor Tesle je navodno odustao od kupovine nakon što Tviter nije ispoštovao deo dogovora, te odbio da mu prezentuje broj lažnih i spam naloga na ovoj socijalnoj mreži.

Upravo, u zahtevu koji je Maskov pravni tim dostavio bivšem izvršnom direktoru Dorsiju, traže se sva dokumenta ili komunikacija od januara 2019. godine vezana za spajanje "uticaj ili efekat lažnih ili spam naloga na poslovanje Tvitera", kao i bilo koji sistem koji je kompanija koristila ili raspravljala u vezi sa otkrivanjem i označavanjem ovakvih naloga.

Podsetimo, Tviter je okarakterisao Maskov razlog za odustajanje od kupovine samo kao izgovor da "odšeta" od ugovora vrednog desetine milijardi.

Dorsi podržao Maskove ideje

Džek Dorsi, Jack Dorsey

Foto: Profimedia/AFP/Prakash SINGH

Za sada se Dorsi, koji je ko-osnivač Tvitera i dugogodišnji Maskov prijatelj, nije oglašavao povodom upućenog poziva, navode inostrani mediji. On se u novembru povukao sa pozicije mesta izvršnog direktora, a njegovo mesto preuzeo je Parag Aragval.

Ipak, ranije ove godine, tačnije u aprilu, Dorsi je izjavio da je Mask "jedino rešenje u koje veruje kada je reč o vođenju kompanije".

Bivši direktor je takođe bio otvoren za Maskove ideje u vezi sa kompanijom, pa je tako bio i kritički nastrojen prema čelnicima i načinu vođenja Tvitera nakon njegovog odlaska.

Tviter uputio sudski poziv milijarderovim saradnicima

Pravni tim Tvitera takođe je podneo niz zahteva za neke od Maskovih najbližih saradnika, uključujući Pejpal suosnivača Dejvida Saksa i bilionera Larija Elisona. Saks je izjavio da planira da se bori protiv sudskog poziva i nazvao je pravne zahteve "velikom uznemirujućom ribarskom ekspedicijom".

Prošle nedelje Mask je ostvario retku pobedu kada je sudija zatražio od poznate socijalne mreže da preda dokumenta povezana sa milijarderovim zahtevom za prosleđivanje informacija o spam nalozima.

Početak suđenja očekuje se u oktobru.

Video: Koje su ekonomske posledice želje Ilona Maska za slobodom govora: Sve o prodaji Tvitera

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>