• 0
 ≫ 

Nesuđeni CEO Tvitera: Kako je Mask ismevao Agravala? Ni prijatelj Dorsi nije mogao da ih pomiri

 ≫ 

Agraval neće otići praznih ruku

  • 0
Parag Agrawal Foto: Tanjug/AP

Američki milijarder Ilon Mask je zvanično postao vlasnik društvene mreže Tviter, nakon višemečnih pregovora sa akcionarima. Mask je nakon preuzimanja kompanije otpustio nekoliko rukovodećih ljudi u kompaniji i najavio dodatne otkaze.

Među otpuštenima je izvršni direktor Tvitera Parag Agraval, finansijski direktor Ned Segal i šefica pravnih poslova i politike Vidzaja Gadea.

Mask je ranije optužio prethodno rukovodstvo da su njega i investitore obmanuli o broju lažnih naloga na platformi.

Sada, Mask planira da postane i izvršni direktor Tvitera, pored vođenja Tesle i Spejs iksa.

Sada već odlazeći izvršni direktor Parag Agraval je stupio na funkciju generalnog direktora u novembru, kada je suosnivač Džek Dorsi neočekivano dao ostavku. Agraval je bio u Tviteru skoro deceniju, poslednji put kao glavni tehnološki direktor, ali je njegov rad na mestu generalnog direktora brzo poremećen Maskovim dolaskom kada je postao glavni akcionar i sve glasniji antagonista trenutnog rukovodstva.

Nakon što se Mask pojavio, postalo je jasno da Agraval verovatno neće zadržati posao. „Nemam poverenja u menadžment“, rekao je Mask u jednom ranom podnesku o ugovoru, a dvojica izvršnih direktora su razmenili javne napade. U maju je Mask odgovorio na Agravalovu nit na Tviteru i "branio" korisničke tako što je tvitovao emodžije.

Tekstualne poruke objavljene tokom tužbe pokazuju da su njih dvojica imali spornu razmenu na početku procesa dogovora nakon što je Mask pitao svoje pratioce da li Tviter „umire“.

Agraval se suočio s njim putem teksta. „Slobodni ste da tvitujete "da li tviter umire?" ili bilo šta drugo o Tviteru“, napisao je 9. aprila, „ali moja je odgovornost da vam kažem da mi to ne pomaže da Tviter bude bolji u trenutnom kontekstu“. Mask je uzvratio: "Šta ste uradili ove nedelje?" A onda: „Ne pridružujem se odboru, ovo je gubljenje vremena.

Musk Twitter Foto:

Sledeće nedelje, Mask je ismevao Agravala jer je bio na odmoru na Havajima tokom pregovora o ugovoru. „Zar ne bi trebalo da bude u ratnoj sobi baš sada?!?” . „Da li se računaju povremeni zum pozivi dok pijete voćne koktele u For Sizonu?“ odgovorio je Mask.

Napori bivšeg generalnog direktora Tvitera Džeka Dorsija da pomiri Maska, dugogodišnjeg Dorsijevog prijatelja, i Agravala nakon što je dogovor objavljen, takođe su neslavno završili. „Bar je postalo jasno da ne možete da radite zajedno“, poručio je Dorsi Masku nakon grupnog poziva. "To je jasno".

Agraval neće otići praznih ruku. Kao deo ugovora, izvršnom direktoru će pripasti 100% nagrada za kapital, prema podnesku. Istraživačka firma Ekvilar je procenila da to znači da će zaraditi oko 42 miliona dolara, preneo je Rojters.

Video: Probali smo Starlink u Srbiji, Maskov sistem za besplatan internet o kojem trenutno svet bruji

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>