• 1

Oglašivači ozbiljno uzdrmali opstanak Tvitera: Postoji mogućnost da platforma bankrotira

Mask je navodno upozorio da Tviter neće uspeti da "preživi predstojeći period", ukoliko ne uspe da poveća prihode od pretplate

  • 1
Tviter Ilon Mask, Musk Twitter Foto: Tanjug/AP

Američki milijarder i novi vlasnik Tvitera Ilon Mask nagovestio je da postoji mogućnost da ta kompanija proglasi bankrot prenosi Blumberg.

Kako dalje navode, Mask je u prvom obraćanju zaposlenima rekao da ne može da isključi bankrot.

Milijarder je navodno upozorio da Tviter neće uspeti da "preživi predstojeći period", ukoliko ne uspe da poveća prihode od pretplate kako bi nadoknadio pad zarade od oglašavanja.

Takođe je upozorio i da bi kompanija sledeće godine mogla izgubiti milijarde dolara.

Podsetimo, Mask je u jučerašnjem mejlu obavestio zaposlene da se zabranjuje rad od kuće, osim ako on to lično ne odobri.

Tviter je pre njegovog dolasak imao trajan aranžman sa zaposlenima za rad sa bilo kog mesta.

Prošle nedelje, Mask je rekao da će misija te kompanije biti da postane najtačniji svetski izvor informacija.

- Tviter mora da postane najtačniji izvor informacija na svetu. To je naša misija - napisao je Mask u objavi na Tviteru, preneo je AP.

Video: Koje su ekonomske posledice želje Ilona Maska za slobodom govora: Sve o prodaji Tvitera

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vitez Koja

    11. novembar 2022 | 11:04

    Onda zovi Asanža, ako hoćeš da budete sa najtačnijim informacijama.Nešto mislim da će neko uskoro pokrenuti neku sličnu platformu, jer sada i jeste momenat.Što se mene tiče voleo bih da postoji barem jedan svetski objektivni, nepristrasni i tačni medij, ali mislim da je to utopija, jer su ljudi, zbog raznih konstantnih obmanjivanja od strane "novinara", političara,ANALitičara, koji su plaćeni i instruisani od raznih interesnih grupa, postali otporni na istinu i otupeli na laž.To se vidi i u Asanžovom slučaju.Čovek je žrtvovao svoj život i sve što ima za istinom, ali narod je tupo gledao i ništa nije preduzimao da se taj možda i poslednji bastion istine spasi i sačuva i nastavio da gleda ,čita,sluša i guta upravo one koji guše tu istinu,poturaju laži, obmane,propagande.Dižu se na noge za njih, mašu zastavama,tapšu i kliču svemu tome, doduše što je najgore u svemu svesni da je sve to laž i obmana, ali misle da će tako izvući neku korist za sebe, pa učestvuju u svemu tome i daju svoj doprinos, jer im je lakše da učestvuju u laži, nego da se bore za istinu.To je bolnije,nije udobno,rizičnije je.Ali ako nemaš osećaj zadovoljstva kada pobedi pravda i istina, onda se zapitaj kakav si čovek.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>