• 2

Gotovo je: Jedna od najvećih berzi kriptovaluta podnela zahtev za bankrot

Sem Bankman Frajd podneo je ostavku na funkciju glavnog izvršnog direktora

  • 2
FTX

Foto: Shutterstock

Kripto berza FTX.com objavila je da otpočinje stečajni postupak u Sjedinjenim Državama, nakon što su propali pokušaji njenog spasavanja.

Sem Bankman Frajd, osnivač kompanije, podneo je ostavku na funkciju glavnog izvršnog direktora i ostaće da pomogne oko "tranzicije". Za novog CEO imenovan je Džon Džej Rej III.

Berza se oglasila i zvaničnim saopštenjem na svom Tviter nalogu.

 

 

Ova odluka dolazi nakon što je Binance odustao od akvizicije, koja je inače bila poslednja slamka spasa za FTX.com, njihovu najveću konkurenciju na berzi.

Kako smo ranije preneli, Bankman Frajd je u sredu rekao investitorima da su mu potrebna "hitna sredstva za pokrivanje manjka od otprilike 8 milijardi dolara", zbog zahteva klijenata za povlačenje sredstava koji su stigli poslednjih dana.

Podnošenje zahteva za zaštitu od bankrota usledilo je nakon što je bahamski regulator za hartije od vrednosti zamrznuo imovinu podružnice FTX-a na Bahamima, dok se druga najveća svetska berza kriptovaluta bori za opstanak.

Komisija za hartije od vrednosti Bahama saopštila je u četvrtak da je zamrznula imovinu FTX-a Digital Markets i povezanih lica, kao i da je imenovala likvidatora za jedinicu.

- Ovlašćenja direktora FDM-a su suspendovana i nikakva imovina FDM-a, imovina klijenata ili poverenička imovina u vlasništvu FDM-a, ne mogu se prenositi, ustupiti ili na drugi način postupati sa njima, bez pismenog odobrenja privremenog likvidatora - saopštila je komisija.

Ranije danas smo preneli da veliki broj investitora na FTX-u pokušava da povrati svoj novac, ali bezuspešno.

Video: Probali smo Starlink u Srbiji, Maskov sistem za besplatan internet o kojem trenutno svet bruji

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>