• 0
 ≫ 

50 devojaka iz cele Srbije upoznale inženjerke iz tehnološkog biznisa: Women Know IT

 ≫ 

"Mogle su da čuju o tome kako izgleda rad u IT, i da kroz motivacione govore ohrabrimo da ostvare svoje karijere", navodi naša sagovornica

  • 0

Nedelju za nama obeležila je 22. po redu Sinergija, vodeća regionalna IT & biznis konferencija koja je već više od dve decenije mesto gde se susreću tehnologija i biznis.

Ove godine posebno zanimljiv segment konferencije posvećen je ženama u IT industriji, kroz program Women Know IT.

Kako kaže naša sagovornica, broj žena u IT raste, ali ne treba stati samo na tome, već ih bodriti da se taj broj konstantno uvećava. Jedan od načina jeste i edukacija ali i deljenje znanja.

O tome smo na marginama konferencije razgovarali sa Irinom Nišavić, koja je menadžerka za eksterne komunikacije u Microsoft Razvojnom centru.

Prema njenim rečima, studentkinje tehničkih i IT fakulteta iz Srbije imale su priliku da iz prve ruke, od inženjerki zaposlenih u Microsoft Razvojnom centru koje u Beogradu učestvuju u razvoju tehnologija koje koriste milioni ljudi širom sveta, čuju inspirativne priče, iskustva i savete o razvoju karijere, kao i praksama u IT sektoru.

Na pitanje, kako podstaći broj žena u IT, iako sve više devojčica upisuje i STEM nuke, Irina kaže za naš portal:

"To su vrednosti koje i i mi u kompaniji negujemo, kako interno, tako i eksterno. Broj žena u IT raste, i sve je veći, ali i dalje ne znači da treba da stanemo da radimo na tome. Od 2014, kada je osnovana incijativa, mi na tome kao komanija radimo", navodi naša sagovornica.

Podseća da su na Sinergiji 50 devojaka sa tehničkih fakulteta iz cele Srbije imale priliku da se upozna sa drugim ženama u IT.

"Mogle su da čuju o tome kako izgleda rad u IT, i da kroz motivacione govore ohrabrimo da ostvare svoje karijere", navela je ona.

Video: Comtrade i Microsoft partneri već 20 godina

(V.B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>