• 0

Ko je Amin Tufani? Mladi inovator koji želi da promeni svet a gitrom je "srušio" YT

Istovremeno je pohađao Harvard i Stanford i diplomirao na Arjay Miller Scholar

  • 0
Amin Toufani Foto: Krumphanzl Michal / ČTK / Profimedia

Za ime Amina Tufanija tek će se čuti. Stacioniran u Stenfordu, Kaliforniji, sa tri fakulteta i jednim startapom ispred sebe, u budućnosti bi mogao da stane rame uz rame sa Ilonom Maskom i drugim inovatorima.

Počnimo od početka. Ovaj mladi inovator, ima diplomu iz veštačke inteligencije na Univerzitetu Britanske Kolumbije, MBA na Stanfordu i MPA iz ekonomske politike na Harvardu. Istovremeno je pohađao Harvard i Stanford i diplomirao na Arjay Miller Scholar.

Pre nego što se zaposlio na Katedri za singularnost: finansije i ekonomija, na univerzitetu Singularity u Kaliforniji, Amin je osnovao organizacije za profit i društveni uticaj u nizu domena, uključujući veštačku inteligenciju, "peer to peer" pozajmljivanje, bitkoin, ljudska prava, međunarodni razvoj, kompenzaciju ugljenika i solarnu energiju.

Takođe, Amin je i izvršni direktor T Labs-a. T Labs je "venture studio" sa sedištem u Silikonskoj dolini za inovativne ideje i kreativne ljude. Kako navode: "Mi smo raznovrstan tim koji radi na primeni moći eksponencijalno rastućih tehnologija kako bismo pomogli u rešavanju najvećih problema čovečanstva."

Google pretraga ga takođe rangira kao najboljeg gitaristu na svetu, titulu koju Amin odbija. Svakako, snimak je postao viralan.

Takođe, Amin gradi prvi svetski hedž fond za siromašne, kao i "Reversopedia-ju", obrnutu enciklopediju sastavljenu od stvari za koje znamo da ne znamo.

Video: Comtrade i Microsoft partneri već 20 godina

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>