• 0

Kontroverzni Ilon Mask strepi samo od kompanija iz ove zemlje: "Tamo rade najpametnije"

Ipak, Amerikanac nije imenovao nijednu firmu konkretno

  • 0
Ilon Mask Elon Musk

Ilon Mask / Foto: Erik Pendzich / Shutterstock Editorial / Profimedia

Američki milijarder, osnivač Tesle, Spejs Iksa, i vlasnik Tvitera, ponovo pravi "buru" u medijima. Tačnije, čini se da to nikada i nije prestajao.

Najnovije što je izjavio je da - svojoj kompaniji Tesla za e-vozila - najvećeg rivala vidi u Kini, jer se tamo radi "najnapornije i najpametnije".

U Kini se, inače, nalazi kompanija za koju očekuje da će "najverovatnije biti druga" u proizvodnji električnih vozila.

Mask je, dakle, direktno pohvalio kineske radnike, a u prilog tome koliko ih cena govori i činjenica da se Teslina proizvodnja odvija upravo tamo, sa gigafabrikom u Šangaju koja je 2022. isporučila čak 710.000 vozila.

Azijska država je Teslino drugo najveće tržište, gde se lani prodalo dve trećine svih električnih vozila u svetu. Tamo se nalazi i najveća od svih Teslinih fabrika.

Upitan za najvećeg rivala američke kompanije, Mask je odgovorio kako smatra da su to "uvažene automobilske kompanije u Kini", nazivajući zemlju "najkompetitivnijim tržištem sveta".

Ipak, nije imenovao nijednu kompaniju.

- Oni rade najnapornije i najpametnije. Tako da, pretpostavljamo, iz Kine bi mogla da izađe kompanija koja je druga u električnim vozilima, iza Tesle - rekao je Mask.

Video: Ušli smo u superbrzi voz u Kini koji ide 306km na sat: Prelazi 1000km za 4 sata

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>