• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Digitalizacija, prilagodljivost i održivost": Čuli smo kako Nokia korača ka industriji 4.0?

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Putovanje ka industriji 4.0 čini: povezivanje, analiza i optimizacija", ističe Myriam Fatene, menadžerka prodaje za Evropu

  • 0
Nokia kompanija logo

Foto: Tanjug/AP

"Mi u Nokiji pravimo tehnologiju koja povezuje svet", istakla je Myriam Fatene, menadžerka prodaje za Evropu u odseku za proizvodnju i logistiku na konferenciji Nordijsko-srpskog partnerstva za zeleno poslovanje i industrijske procese u Nišu.

Fatene se prisutnima obratila na temu "Privatne bežične mreže 4G/5G za poslovni rast i produktivnost", ističući da privatna mreža donosi bezbednost, kredibilitet i vidljivost.

"Privatna bežična mreža je samostalna mreža prilagođena industrijskim uređajima i korisnicima. Ona pruža bežični širokopojasni pristup, poput javne bežične mreže, ali je u vlasništvu i pod kontrolom organizacije koju je izgradila ili kupila", navodi se ispred kompanije Nokia.

- Mi podržavamo više od 7 milijardi pretplata na mreži, više od 500 miliona širokopojasnih mreža i opremljenih luka, naši korisnici su i industrijski i javni sektor. Podržavamo više od 2.200 korisnika sa pozitivnim i negativnim mišljenjima i više od 515 korisnika privatne bežične mreže - dodala je.

Myriam Fatene, Nokia

Foto: Linkedin

 

5G će omogućiti povezanost potrebnu za četvrtu industrijsku revoluciju koja će potpuno promeniti način na koji živimo, radimo i uživamo, dalje se navodi iz kompanije.

Govoreći o četvrtoj industrijskoj revoluciji, koja ima za cilj potpunu digitalizaciju svih procesa proizvodnje, Fatene kao ključne aspekte ističe: Digitalizaciju, prilagodljivost i održivost.

- Digitalizacija, da biste bili u mogućnosti da razumete i kontrolišete fizička sredstva za postizanje poslovnih ciljeva kao što su efikasnost i sigurnost. Prilagodljivost, koja omogućava kontinuitet poslovanja, kroz promene na tržištu ili u ekološkim uslovima. Održivost pomaže poslovne i ekološke ciljeve - objašnjava Fatene.

- Putovanje ka industriji 4.0 čini: povezivanje, analiza i optimizacija - dodaje.

Nokijina 5G mreža, se između ostalih, testira i u Folksvagenovoj i Bošovoj fabrici u Nemačkoj.

Video: Ovo je Nokia 3.4: Baterija od dva dana, odlične fotografije i moćan čip, a sve to uz ogromnu uštedu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>