• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Microsoft neumoljiv: Izašao pred EK da brani svoju akviziciju Activision Blizzarda-a

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nvidia i Microsoft najavili partnerstvo, koje će omogućiti da i Xbox PC igre i Activision Blizzard naslovi postanu dostupni preko Nvidijine platforme za striming u klaudu - GeForce Now

  • 0
Activision Blizzard, microsoft Foto: Jakub Porzycki/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Microsoft je odbranio svoj predlog za kupovinu Activision Blizzarda-a, proizvođača video igrica Call of Duty i  Candy Crush, na zatvorenom ročištu pred antimonopolskom komisijom EU, održanom 21. februara.

Gigantska tehnološka kompanija kaže kako veruje da će ugovor vredan 68,7 milijardi dolara - doneti više izbora većem broju igrača. Ali rival Sony, koji je takođe prisustvovao saslušanju, kaže da bi "ovo preuzimanje od strane Microsoft-a dalo previše kontrole nad nekim od najpopularnijih igara na svetu".

Sony, inače, poseduje PlayStation, glavnog rivala Majkrosoftovoj Xbox konzoli.

Predsednik Majkrosofta, Bred Smit, opisao je saslušanje u EU u utorak kao "važan dan". Takođe je odbacio zabrinutost koju je izrazio Sony da bi igrice Activision Blizzard-a – posebno Call of Duty – mogle postati ograničene na korisnike Xbox-a, ako se spajanje nastavi.

- Ovde se nikada nije radilo o trošenju 69 milijardi dolara da bismo mogli da nabavimo naslove kao što je Call of Duty, i da ih učinimo manje dostupnim - rekao je Smit posle saslušanja i dodao:

"Uvereni smo da će regulatori otkriti da će naše predloženo spajanje poboljšati konkurenciju i stvoriti veće mogućnosti za radnike i bolje igre za naše igrače", prenosi BBC.

Dalje se podseća da su Nvidia i Microsoft najavili partnerstvo, koje će omogućiti da i Xbox PC igre i Activision Blizzard naslovi postanu dostupni preko Nvidijine platforme za striming u klaudu - GeForce Now.

Tehnološka firma, ipak, mora da ubedi regulatore širom sveta da taj posao - najveći u istoriji igara - neće naneti štetu njenim konkurentima.

Video: Comtrade i Microsoft partneri već 20 godina

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>