• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Traži se najbolja tehnološka inovacija u Srbiji: Nagrade su visoke, a ovo su uslovi prijave

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dvanaest najbolje plasiranih takmičara ući će u polufinale

  • 0
agro biznis, poljoprivreda

Foto: Shutterstock

Rok za prijave timova u kategorijama Realizovane inovacije i Inovativno selo gde je nagradni fond pet miliona dinara ističe 5. maja, podsetili su danas organizatori takmičenja za Najbolju tehnološku inovaciju u Srbiji.

Takmičenje za Najbolju tehnološku inovaciju održava se 19 godina, promoviše preduzetnički način razmišljanja i ponašanja, navodi se u saopštenju organizatora.

Kako se precizira, kod Realizovanih inovacija mogu da se prijave timovi koji poseduju gotov prototip spreman za tržište, imaju izgrađeno potrojenje za proizvodnju ili se sa inovacijom već nalaze na tržištu.

Minimalan preduslov je postojanje funkcionalnog prototipa, a sve više od toga, poput serijske proizvodnje je dodatna prednost.

Inovacije za podkategoriju Inovativno selo je predviđeno za timove kod kojih je bar jedan član tima predstavnik udruženja, preduzeća ili registrovanog gazdinstva.

Dok se kod kod Realizovanih inovacija prijavljuju najmanje tročlani timovi, u kojima mogu biti fizička i pravna lica, kod Inovativnog sela su timovi sastavljeni od najmanje tri predstavnika istog ili različitih sela - mesnih zajednica.

Članovi tima trebaju da imaju prebivalište na teritoriji sela, a pravna lica sedište, a svako selo može biti predstavljeno sa više timova.

Za polufinale će se naći dvanaest najbolje plasiranih takmičara.

Do sada su dodeljene nagrade u vrednosti od 99,5 miliona dinara, osnovano je 88 preduzeća, učestvovalo je 3.305 timova, održano je 485 treninga i obuka koje je pohađalo preko 10.100 ljudi - istraživača, visokotehnoloških kompanija, studenata, inovatora.

Video: Najmlađi preduzetnik na svetu: Ima 13 godina, a već sam zarađuje

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>