• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ilon Mask ima svoje miljenike: Priznao da je platio Stivenu Kingu pretplatu za plavu kvačicu

Vreme čitanja: oko 1 min.

S druge strane, Bijonse, Ronaldo i Pol Mekartni ostali su bez verifikovanog naloga

  • 0
ilon mask - tviter

Foto: Profimedia

Ilon Mask priznao je da je platio za neke Tviter naloge, kako bi zadržali svoje plave kvačice, u momentu kada su mnoge poznate ličnosti ostale bez verifikovanog naloga uključujući Bijonse, Ronalda i Pola Mekartnija prenosi Gardijan.

Vlasnik Tvitera potvrdio je taj gest nakon što se pokazalo da su pisac Stiven King, glumac Vilijam Šatner i košarkaška zvezda Lebron Džejms zadržali svoje tikete, koji daju verifikovan status nalozima, uprkos tome što se nisu prijavili na Tviter Blue, uslugu pretplate na sajtu.

Milijarder je u četvrtak pogurao dugoročno obećanje da će skinuti plavu kvačicu sa oko 400.000 verifikovanih naloga ukoliko se ne pretplate na Plavu kvačicu koja košta više od 8 dolara mesečno u Americi, 9.60 funti u Velikoj Britaniji i 13 asutralijskih dolara u Australiji.

"Moj Tviter nalog kaže da sam se pretplatio na plavu kvačicu, nisam", tvitovao je pisac Stiven King na šta je Mask odgovorio: "Nema na čemu, namaste".

Mask je rekao da je prelazak na plaćenu verifikaciju neophodan da bi se iskorenili automatizovani bot nalozi i generisao alternativni izvor prihoda za oglašavanje, koji čini većinu prihoda Tvitera.

(Telegraf Biznis)

Video: Koje su ekonomske posledice želje Ilona Maska za slobodom govora: Sve o prodaji Tvitera

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>