• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Džek Dorsi je nazivao Maska "pravim rešenjem" za Tviter: Sada kaže da nikada nije trebalo da ga kupi

Vreme čitanja: oko 2 min.

Najnovije kritike Maska su zanimljiv zaokret u odnosu na Dorsijevo hvaljenje lidera Tesle od pre godinu dana

  • 0
Džeka Dorsi, Ilon Mask i Twitter Foto: Profimedia/AFP/Prakash SINGH, Tanjug/AP, Pixabay

Ilon Mask više nije pravo rešenje za Tviter i čovek u koga Džek Dorsi ima poverenje da vodi ovu platformu. Ovaj stav bivši izvršni direktor kompanije objavio je u petak na društvenim mrežama, odgovarajući na pitanja pratilaca.

Kada su ga pratioci upitali da li smatra da se Mask pokazao kao "najbolji mogući" upravnik sajta, suosnivač Tvitera je jasno rekao da - nije.

- Ne. Niti mislim da je postupio kako treba kada je shvatio da je tajming za kupovinu loš - napisao je Dorsi o Masku i dodao da misli da odbor nije trebalo da forsira prodaju.

Maskovo ponašanje uoči akvizicije i od kupovine, od antagoniziranja oglašivača do velikih otpuštanja, izazvalo je kritike kako od strane lidera u industriji, tako i od korisnika Tvitera, a neki su bojkotovali platformu zbog njegovog ponašanja.

- Ako bi Ilon ili bilo ko drugi želeo da kupi kompaniju, sve što je trebalo da urade je da kažu cenu koja je viša od one koju sama kompanija može da izdvoji. To važi za svako preduzeće. Da li sam bio optimista? Da. Da li sam imao poslednju reč? Ne. Mislim da je trebalo da ode i da plati milijardu dolara - rekao je Dorsi.

Džek Dorsi, Jack Dorsey Foto: Profimedia/AFP/Prakash SINGH

Tokom burnog procesa akvizicije, Mask je mogao da odustane od ugovora, plaćanjem naknade za raskid od milijardu dolara. Umesto toga, na kraju je u oktobru završio kupovinu društvene mreže za 44 milijarde dolara. Dorsi je zadržao svoje akcije u kompaniji.

Najnovije kritike Maska su zanimljiv zaokret u odnosu na Dorsijevo hvaljenje lidera Tesle od pre godinu dana. U seriji tvitova iz aprila prošle godine Dorsi je podržao Maskovu viziju za Tviter, rekavši da je Maskov cilj da ovu platformu učini "maksimalno pouzdanom i široko inkluzivnom" "ispravan".

"U principu, ne verujem da bi bilo ko trebalo da poseduje ili vodi Tviter. On želi da bude javno dobro na nivou protokola, a ne kompanija", napisao je Dorsi. "Međutim, rešavajući problem da je to kompanija, Elon je jedinstveno rešenje u koje verujem. Verujem u njegovu misiju da proširi svetlost svesti."

Otkako je kupio platformu, govor mržnje je skočio na Tviteru. Ipak, uprkos haosu izazvanom Maskovom akvizicijom, platforma, koja dugo nije uspevala da ostvari profit, uspela je da pređe u rentabilnost, rekao je Mask ranije ovog meseca.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>