• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

I LinkedIn prati trend otkaza, a Kina ostaje bez jedine društvene mreže sa Zapada

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kao razlog za odlazak iz Kine navodi se "izazovno okruženje"

  • 0
linkedin app Foto: Shutterstock

LinkedIn je trenutno poslednja tehnološka firma koja otpušta radnike u većem broju, ukidajući 716 pozicija od ukupno 20.000 radnih mesta.

Poslovna mreža koja se fokusira na umrežavanje profesionalaca, takođe će ukinuti svoju lokalnu aplikaciju za zapošljavanje u Kini.

U pismu glavnog izvršnog direktora kompanije, Rajana Roslanskog, piše da je taj potez usmeren na racionalizaciju poslovanja firme.

U poslednjih šest meseci, kompanije kao što su Amazon, Majkrosoft (matična firma LinkedIn-a) i Alfabet najavile su otpuštanja, a to objašnjavaju većom fluktuacijom tržišta i potražnjom kupaca.

Konkretno LinkedIn, nastoji da proširi tim dobavljača, kako bi efikasnije služio tržištima u nastajanju.

Roslanski je takođe rekao da će promene rezultirati otvaranjem 250 novih radnih mesta, za koja će zaposleni koji su pogođeni otkazima u prodaji i timovima za podršku - imati pravo da se prijave.

Što se tiče povlačenja iz Kine, kao razlog se navodi "izazovno okruženje". I preostala aplikacija pod nazivom InCareers, koja pokriva samo kinesko tržište, takođe će biti ukinuta do 9. avgusta.

Portparol LinkedIn-a je, međutim, rekao da će kompanija zadržati prisustvo u Kini, kako bi pomogla firmama koje tamo posluju da zaposle i obuče radnike van zemlje.

LinkedIn je jedina velika zapadna platforma društvenih medija koja radi u Kini. Kada je pokrenuta 2014. godine, pristala je da se pridržava zahteva kineske vlade kako bi tamo poslovala.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>