• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Loše sam vodio posao, ali nisam nikoga prevario": Direktor FTX ima novi zahtev

Vreme čitanja: oko 1 min.

Benkman-Frid je priznao da je loše vodio svoje poslovanje, ali je negirao da je učestvovao u prevari

  • 0
sem benkmen frid

Foto: Stefani Reynolds / AFP / Profimedia

Advokati osnivača banktorirane kripto berze FTX, Sema Benkman-Frida, podneli zahtev za odbacivanje optužbi američke vlade za prevaru protiv njega.

Benkman-Fridovi advokati rekli su da vlada nije uspela da pravilno objasni koje je prekršaje počinio bivši izvršni direktor bankrotirane kripto berze. Oni su pozvali sudiju da odbaci većinu optužbi protiv njega, koje uključuju prevaru i mito.

Benkman-Frid se izjasnio da nije kriv po 13 tačaka optužnice.

Tužioci navode da je Benkman-Frid ukrao depozite klijenata FTX-a kako bi finansirao rizične uloge svog hedž fonda, Alameda Research, kao ni da je novac usmeravao ka američkim političarima.

FTX je bila jedna od najpoštovanijih i najpriznatijih kripto platformi, pre nego što je bankrotirala u novembru.

Vlada ima dve nedelje da odgovori na navode advokata Benkman-Frida, a sudija je zakazao sledeće ročište za 15. jun, gde se očekuje povratak Benkman-Frida na sud.

Inače, 31-godišnji Benkman-Frid je u kućnom pritvoru na osnovu kaucije od 250 miliona dolara. On čeka suđenje u kući svojih roditelja u Palo Altu u Kaliforniji. Benkman-Frid je priznao da je loše vodio svoje poslovanje, ali je negirao da je učestvovao u prevari.

Trojica Benkman-Fridovih bivših poslovnih partnera - Geri Vang, Kerolajn Elison i Nišad Sing - izjasnili su se krivim po brojnim optužbama i sarađuju sa istražiteljima.

Ako bude osuđen po svim tačkama, mogao bi da se suoči sa više od 155 godina zatvora. Suđenje je zakazano za oktobar.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>