• 31
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Otvoren regionalni centar kompanije Oracle Cloud: Ana Brnabić poslala snažnu poruku sa otvaranja

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zahvaljujući saradnji sa kompanijom Oracle njeni klijenti će svojim korisnicima pružati brže i kvalitetnije usluge

  • 31
Ana Brnabić u Kragujevcu Foto: TANJUG/ NEBOJŠA RAUS/ bg

Prvi regionalni centar kompanije Oracle Cloud u jugoistočnoj Evropi, otvoren je danas u kragujevačkom Državnom data centru (DDC), a otvaranju je prisustvovala i premijerka Ana Brnabić.

Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović naveo je da je odluka Oracle-a, jedne od najvećih IT kompanija na svetu, da na komercijalnoj osnovi zakupi prostor i čuva svoje podatke u Srbiji, pokazuje da smo mi kao država, naše institucije, naši stručnjaci svojim znanjem i zalaganjem, uspeli da pobedimo na veoma konkurentnom i oštrom IT tržištu najrazvijenije evropske ekonomije.

Prema njegovim rečima današnji dan je kruna napornog, odlučnog i posvećenog rada velikog tima, na čelu sa predsednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić.

Ministar je istakao da je Srbija još jednom pokazala da je regionalni lider u digitalnoj transformaciji i više nego pouzdan i odgovoran partner za postojeće i sve buduće strane investicije u oblasti IT-a i naprednih tehnologija. Lokalne organizacije i javne institucije preduzimaju čvrste korake da uspostave Srbiju kao zemlju fokusiranu na inovacije vođene tehnologijom, podvukao je Jovanović.

Centar je otvoren potpisivanjem prvog komercijalnog ugovora između kompanije Telekom Srbija i kompanije „Oracle“.

Zahvaljujući saradnji sa kompanijom Oracle njeni klijenti će svojim korisnicima pružati brže i kvalitetnije usluge, dok će se podaci čuvati u Državnom data centru.

Premijerka Srbije Ana Brnabić je, tokom posete Kragujevcu, poslala snažnu poruku našim građanima.

- Danas iz Kragujevca, gde smo, u okviru Državnog data centra, otvorili regionalni centar američkog IT giganta Oracle, poručujem: Srbija ne sme da stane. Srbija mora da se bori, da radi, jača i napreduje. Srbija mora da se podigne, mora da bude jedinstvena. Srbija ne sme da stane - napisala je Brnabić na Tviteru.

Potpredsednik za cloud tehnologije i regionalni direktor za Severnu i Istočnu Evropu pri korporaciji Oracle Kenet Johansen izjavio je da će na ovaj način pomoći klijentima da iskoriste prednosti najboljih cloud tehnologija, istovremeno obezbeđujući visoke bezbednosne standarde, dostupnost i smanjeno kašnjenje.

Događaju su prisustvovali premijerka Srbije Ana Brnabić, ambasador SAD-a Kristofer Hil, regionalni direktor kompanije Oracle Kenet Johansen, ministar informisanja i telekomunikacija Mihajlo Jovanović, ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić, gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić sa saradnicima i načelnica Šumadijskog upravnog okruga Biljana Ilić Stošić.

(Telegraf Biznis)

Video: Najviše se traže ove oblasti: Lekara specijalista gotovo da nema, doktori medicine čekaju na posao

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    11. maj 2023 | 16:40

    Pokazatelj da je Srbija stabilna i jaka država. Lepe vesti za sve građane.

  • nevena

    11. maj 2023 | 17:34

    Ovo je rezultat posvećenog rada predsednice vlade.

  • Zoran

    11. maj 2023 | 16:38

    Još jedan dokaz da Srbija napreduje i da njena ekonomija jača.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>