• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mask u Kini posle tri godine: Primio ga ministar spoljnih poslova, a spomenuo je i odnose sa SAD

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šef Tesle se, prema saopštenju kineskog ministarstva, "protivi razdvajanju" globalne ekonomije na više tržišta sa nekompatibilnim proizvodima

  • 0
Ilon Mask u Kini

Foto: Ministry of Foreign Affairs of the People's Republic of China via AP

Kineski ministar spoljnih poslova Ćin Gang se danas sreo sa šefom Tesle Ilonom Maskom i na sastanku saopštio da odnosi između Kine i SAD treba da budu zasnovani na "uzajamnom poštovanju".

Ćin Gang je istovremeno istakao da su strane kompanije dobrodošle u Kini, navodi AP.

- Peking i Vašington treba da i dalje okreću volan u ispravnom smeru uzajamnog poštovanja, miroljubive koegzistencije i saradnje u kojoj obe strane pobeđuju - rekao je Ćin Gang, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Kine.

Obe strane "treba da izbegavaju opasnu vožnju", dodao je kineski ministar. Govoreći o ekonomiji, Ćin Gang je naglasio da kinesko tržište električnih vozila (EV) "ima veliki potencijal za razvoj", dok je Mask istakao želju Tesle da proširi svoje poslovanje u Kini.

Šef Tesle se, prema saopštenju kineskog ministarstva, "protivi razdvajanju" globalne ekonomije na više tržišta sa nekompatibilnim proizvodima. Američka agencija je od Tesle mejlom zatražila informacije o Maskovoj poseti Kini, ali nije dobila odgovor.

(Telegraf Biznis)

Video: Koje su ekonomske posledice želje Ilona Maska za slobodom govora: Sve o prodaji Tvitera

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>