• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Berze skeptične prema VisionPro naočarima: Akcije Epla u padu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Trenutno, novi Eplov uređaj nije dostupan široj javnosti, pre svega zbog visoke cene

  • 0
Apple Vision Pro Foto: Tanjug/AP

Kompanija Epl (Apple) je na Svetskoj konferenciji developera (WWDC23) predstavila naočare za proširenu stvarnost - VisionPro, koje će prodavati po ceni od 3.500 dolara.

VisionPro je orijentisan ka proširenoj stvarnosti, mada ima mogućnost prebacivanja između proširene i potpuno virtuelne stvarnosti, rečeno je iz kompanije, ali je sada drugo glavno pitanje - kako je najveća svetska berza Volstrit odreagovala na lansiranje VisiPro?

Izgleda da su berze zasad, generalno, uzdržane - ili bolje rečeno skeptične.

Vrednost Eplovih akcija na berzi Nasdaq je juče rasla sve do trenutka kada su predstavljeni novi proizvodi ove kompanije, a onda je počela da pada. Juče u 13.15 sati je vrednost Eplovih akcija bila 184,9 dolara, a na zatvaranju berze u 16 časova - deonice su se prodavale po ceni od 179,58 dolara.

Naočare koriste operativni sistem visionOS, imaju staklenu prednju stranu i aluminijumski okvir u kom se nalaze pet senzora, 12 kamera i dva čipa, stariji M2 i noviji R1, kao i šest mikrofona. Napaja ih eksterna baterija koja se drži u džepu i koja traje dva sata na jednom punjenju, a uređaj i baterija su povezani tankim kablom.

Mek kompjuteri, ajped i ajfon uređaji su kompatibilni sa ovim naočarima, a kako prenosi iskustvo dopisnika Rojtersa, koji su imali prilike da probaju ove naočare, u ovom trenutku one zbog visoke cene i drugih faktora nisu namenjene širokoj javnosti.

Ipak, veruje se da će vremenom biti pristupačne svima.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>