• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Majkrosoft donosi OpenAI GPT-4 model u vladine agencije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministarstvo odbrane, Ministarstvo energetike i NASA su među onima koji koriste Azure vladu

  • 0
Microsoft Majkrosoft

Foto: Shutterstock

Microsoft će omogućiti korisnicima svoje usluge računarstva u oblaku Azure vlade, koja uključuje razne američke agencije, da pristupe modelima veštačke inteligencije OpenAI kreatora ChatGPT-a.

Korisnici Azure vlade moći će da koriste dva velika jezička modela OpenAI: najnoviji i najmoćniji model pokretača, GPT-4, i raniji, GPT-3, preko Microsoft-ove usluge Azure OpenAI.

Kompanija sa sedištem u Redmondu u Vašingtonu planira danas da objavi post na blogu, koji je pregledao Blumberg, iako ne navodi specifične američke agencije za koje se očekuje da će koristiti velike jezičke modele pri pokretanju.

Međutim, Ministarstvo odbrane, Ministarstvo energetike i NASA su među onima koji koriste Azure vladu.

Inače, Azure vlada je kritičan oblak, koji pruža revolucionarne inovacije klijentima vlade SAD i njihovim partnerima.

Odbrambeni tehnički informacioni centar, deo Odeljenja za odbranu koji se fokusira na prikupljanje i deljenje vojnih istraživanja, eksperimentisaće sa OpenAI modelima kroz novu ponudu kompanije, potvrdio je centar.

Majkrosoft već nudi OpenAI modele komercijalnim klijentima, sa porastom Azure OpenAI servisa u prethodnih nekoliko meseci.

Korisnici iz savezne, državne i lokalne vlade mogu pristupiti OpenAI GPT-4 i GPT-3 modelima za zadatke kao što su generisanje odgovora na istraživačka pitanja, proizvodnja računarskog koda i sumiranje izveštaja sa terena, napisao je izvor kompanije u postu na blogu.

Iako će moći da koriste modele sa interfejsom nalik na ćaskanje, korisnici Azure vlade neće imati pristup posebno ChatGPT-u, potvrdio je portparol Microsoft-a.

Video: Radnici i u Srbiji imaju novu krilaticu "isplati li se": Hibridni model rada je tu, nema povratka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>