• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tviter izgubio polovinu prihoda od reklama: Oglašivači Masku ne praštaju promenu pravila

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nakon otpuštanja hiljada zaposlenih, Mask je rekao da je Tviter na putu da u 2023. ostvari prihod od tri milijarde dolara

  • 0
ilon mask - tviter Foto: Profimedia

Kompanija Tviter izgubila je skoro 50 odsto prihoda od reklama, od kada ju je prošlog oktobra preuzeo Ilon Mask.

To je saopštio Mask i dodao da Tviter u junu nije zabeležo povećanje prodaje reklama koje je očekivao, ali da jul "nešto više obećava", prenosi BBC.

Tviter se bori sa velikim dugom, a novčani tok je i dalje negativan, rekao je Mask tokom vikenda.

- Moramo da postignemo pozitivan novčani tok pre nego što preduzmemo bila šta drugo - napisao je Mask u jednom od Tvitova.

Nakon otpuštanja hiljada zaposlenih i smanjenja računa za usluge u klaudu, Mask je rekao da je Tviter na putu da u 2023. ostvari prihod od tri milijarde dolara u odnosu na 5,1 milijardu dolara u 2021. godini.

Međutim, navodi BBC, mere smanjenja troškova nisu bile dovoljne da izazovu povratak oglašivača koji su otišli nakon promena u pravilima moderiranja sadržaja. Megana Dar, bivša šefica u kompaniji Snep i Meta, koja je vlasnik novog Tviter rivala Treds, rekla je da se kompanija mučila pre nego što je Mask otkupio.

- Ilon i Tviter su trenutno u iskreno teškoj poziciji. Ipak, da budemo fer prema Ilonu, videli smo taj pad prihoda na Tviteru i rast prihoda od pre Ilona - postoji neka vrsta stalnog pada - rekla je ona.

Direktorka za investicije kompanije Džej Em Fin, Lusi Kouts, smatra da je Mask "živopisna figura", koja će verovatno preokrenuti ovaj negativan trend, ali da će mu biti neophodno neko vreme da to postigne.

- Nažalost, on mora da plati dug od 11,57 miljardi evra do kraja jula, tako da ćemo možda videti veći pritisak na akcije Tesle ako Mask bude prinuđen da proda više udela u toj kompaniji - zaključila je Kouts.

U međuvremenu, Linda Jakarino, koja je ranije bila šefica oglašavanja u NBC Universalu, preuzela je funkciju izvršnog direktora Tvitera u junu, što je potez koji sugeriše da je prodaja reklama i dalje prioritet za kompaniju. Ona je istakla da planira da se fokusira na video, kreatorska i trgovinska partnerstva, a navodi se i da je u ranim pregovorima sa političkim i ličnostima iz sveta zabave, izdavačima vesti i medijima.

(Telegraf Biznis)

Video: Koje su ekonomske posledice želje Ilona Maska za slobodom govora: Sve o prodaji Tvitera

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>