• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Konkurs za startape u regionu Beograda: Šansa za inovativne ideje

Vreme čitanja: oko 1 min.

Konkurs je otvoren do 15. septembra

  • 0
agro biznis, poljoprivreda Foto: Shutterstock

Sekretarijat za privredu, u saradnji sa Naučnotehnoškim parkom Beograd, objavio je javni konkurs za dodelu sredstava za podršku razvoja inovativnih delatnosti za 2023. godinu.

Pravo na dodelu sredstava imaju startap timovi i mikroprivredna društva sa sedištem na teritoriji Beograda.

Predmet javnog konkursa je dodela bespovratnih finansijskih sredstava za pokriće troškova infrastrukturnih i stručnih usluga od strane Naučnotehnološkog parka Beograd, troškova zarada i/ili troškova naknada, zatim troškova u vezi sa nabavkom opreme i alata za potrebe razvoja, te troškova u vezi sa istraživanjem i testiranjem, u periodu od najviše 12 meseci.

Sekretar za privredu Nikola Kožović istakao je da se konkurs realizuje u cilju podrške privrednim subjektima za razvoj inovativnih ideja, podrške zapošljavanju mladih obrazovanih lica, kao i razvoju novih inovativnih i visokotehnoloških proizvoda, usluga i procesa, stvaranju novih tehnoloških preduzeća, povećanju konkurentske sposobnosti privrednih subjekata i uključivanju u međunarodne tržišne tokove.

Nakon sprovedenog javnog konkursa, koji je otvoren do 15. septembra, Grad Beograd će pružiti podršku najboljim inovativnim preduzetničkim poduhvatima u njihovom razvoju.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>