• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tehnološki giganti napuštaju plaformu X: Oglasi im stajali pored nacističkog sadržaja

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oglas kompanije Oracle stajao je ispod objave sa fotografijom Hitlera i njegovim citatom o „istini“

  • 0
Društvena mreža X Foto: Hadrian / Shutterstock.com

Kompanija IBM saopštila je juče da je povukla sve oglase sa platforme X, nekadašnjeg Tvitera, Ilona Maska nakon izveštaja da je ta društvena mreža objavila reklame tehnološke kompanije zajedno sa pronacističkim sadržajem.

Levičarska neprofitna organizacija Media Matters objavila je juče  izveštaj u kojem se navodi da je pronašla reklame velikih brendova, uključujući IBM, Epl, Oracle i Comcast-ov Xfiniti i Bravo, koji se prikazuju pored sadržaja „koji promoviše Adolfa Hitlera i njegovu nacističku partiju“. Na jednom snimku ta organizacija je prikazala oglas kompanije Oracle ispod objave sa fotografijom Hitlera i njegovim citatom o „istini“.

Na drugom snimku ekrana prikazan je Xfiniti oglas ispod posta koji veliča Treći Rajh.

- BM ima nultu toleranciju prema govoru mržnje i diskriminaciji i odmah smo suspendovali svako oglašavanje na platformi X dok istražujemo ovu potpuno neprihvatljivu situaciju - navodi se u saopštenju kompanije, prenosi Fajnenšel tajms.

Prema pisanju lista, Mask je ublažio politiku moderiranja i otpustio mnogo osoblja koje se bavi bezbednošću na platformi kada je prošle godine preuzeo Tviter za 44 milijarde dolara.

Mnogi brendovi povukli su svoje oglašavanje, a prihodi od reklama su pali za oko 50 odsto, rekao je Mask u julu.

Kako navodi FT, ova vest će iskomplikovati napore izvršne direktorke platforme X Linde Jakarino da uveri kompanije da je platforma sada bezbedna za njihove brendove.

Neke kompanije su takođe zabrinute zbog objava Maska, koji je pre nekoliko dana bio izložen kritikama nakon što je podržao antisemitsku teoriju.

(Telegraf Biznis)

Video: Gejmeri zarade 7 srpskih plata, spremaju se za turnir kao sportisti, a evo kakvo je njihovo zdravlje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>