• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ajfon ostavite kod kuće: Poslodavci u Kini pozivaju radnike da ne donose Epl uređaje na posao

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kina već više od jedne decenije nastoji da smanji oslanjanje na strane tehnologije

  • 0
Apple, kompanija, logo Foto: Tanjug/AP

Više kineskih agencija i kompanija, koje su podržane od strane države, zamolilo je svoje zaposlene da ne nose Epl i druge strane uređaje na posao prenosi Rojters. Informaciju je prvobitno objavio Blumberg Njuz, pozivajući se na ljude upoznate u situaciju.

Kina već više od jedne decenije nastoji da smanji oslanjanje na strane tehnologije, navode. Od državnih firmi traži da pređu na lokalni softver, ujedno promovišući domaću proizvodnju poluprovodničkih čipova.

Više državnih firmi i vladinih odeljenja, u najmanje osam provincija, tražilo je od zaposlenih da počnu da nose lokalne brendove, navodi se u izveštaju Blumberga.

Rojters je u septembru izvestio da je osoblju u najmanje tri ministarstva i vladina tela rečeno da ne koriste Ajfon na poslu. Zanimljivo je da ove zabrane dolaze u trenutku kada se Eplova najveća fabrika nalazi u Kini.

Ipak, početkom godine se šuškalo da Epl planira da "preseli" to sedište, a Telegraf Biznis pisao je šta je potencijalni povod.

Akcije kompanije su neznatno pale na 196,50 dolara u produženom trgovanju, a sedište nije bilo dostupno Rojtersu za komentar.

(Telegraf Biznis)

Video: Top 3 saveta: Kako da se za ove praznike malo odmorite od posla?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>