• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Platforma X (Tviter) opala 70% otkako je kupio Ilon Mask

B. L.
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Broj mesečnih korisnika platforme X opao je za 15 odsto tokom prve godine od Maskovog preuzimanja

  • 0
mask Foto: Francesco Fotia/AGF / Sipa Press / Profimedia

Vrednost platforme X (nekadašnji Tviter) opala je za 71 odsto od kada je taj društveni medij kupio američki milijarder Ilon Mask, objavila je američka multinacionalna korporacija za finansijske usluge "Fidelity". Zajednički fond Fidelitija, koji poseduje udeo u platformi X, umanjio je vrednost svojih udela, a podatke o tome dobio je američki sajt Axios i procenjuje da je sada vrednost X-a oko 12,5 milijardi dolara.

Taj fond je naveo da je do novembra prošle godine vrednost njegovih deonica u platformi X opala za 71,5 odsto, objavio je Gardijan.

Podsećamo, Mask je kupio Tviter za 44 milijarde dolara u oktobru 2022. godine, a promenio je naziv platforme u X u julu 2023. godine. Broj mesečnih korisnika platforme X opao je za 15 odsto tokom prve godine od Maskovog preuzimanja, usled zabrinutosti zbog porasta govora mržnje na platformi.

Osim toga, od Maskovog preuzimanja, X je otpustio najmanje 50 odsto osoblja.

EU je u septembru izdala upozorenje američkom milijarderu, nakon što je otkrila da X ima najveći broj objavljenih dezinformacija od svih velikih platformi društvenih medija. Mask je, takođe, u međuvremenu vratio niz ljudi na platformu X kojima je ranije bio zabranjen pristup, uključujući bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>