• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mustafa Sulejman se vraća u velikom stilu: Britanski pionir veštačke inteligencije ide u Majkrosoft

A. B.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sulejman je pre deset godina prodao DeepMind Guglu

  • 0

Na čelu novoosnovanog ogranka za razvoj veštačke inteligencije Majkrosofta (Microsoft) biće pionir ove grane industrije - Mustafa Sulejman, javljaju svetske agencije.

Ovaj stručnjak za AI, najpoznatiji po kompaniji za veštačku inteligenciju DeepMind čiji je suosnivač trenutno vodi start-ap Inflection AI, javlja BBC.

Sulejman je pre deset godina prodao DeepMind Guglu. On je na svom nalogu na mreži X objavio da će sa sobom povesti i nekoliko "prijatelja i dugogodišnjih saradnika" na čelu sa Karen Simjonian koja će biti vodeći naučni saradnik.

Pionir na polju veštačke inteligencije precizirao je da će predvoditi sve projekte istraživanja i razvoja korisničke AI, uključujući Copilot chatbot, Bing i Edge.

Generalni direktor Majkrosofta Satja Nadela opisao je Sulejmana kao "vizionara, kreatora proizvoda i graditelja timova koji su spremni na odvažne misije".

Sulejman je do 2022. bio u Guglu, da bi potom postao suosnivač kompanije Inflection AI, koja je postala jedna od najuspešnijih imena u trci generativne veštačke inteligencije nakon što je prikupio 1,3 milijarde dolara od Majkrosofta i Nvidije prošlog juna.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>