• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Putnici sa koferima zarobljeni zbog otkazanih letova: Tehnološki kvar napravio haos na aerodromima širom sveta

D. J.
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na erodromu Goa nalazi se kolona putnika, koji sa koferima čekaju na svoj let

  • 0

Brojne kompanije, banke, avio-kompanije, telekomunikacione kompanije, TV i radio stanice i supermarkete, isključene su sa mreže zbog navodnog značajnog prekida rada kompanije Microsoft. 

Ovo je izazvalo brojne probleme, koji se trenutno najviše primećuju na aerodromima gde se stvaraju ogromne gužve.

Na erodromu Goa nalazi se kolona putnika, koji sa koferima čekaju na svoj let. Video koji je podelila novinska agencija PTI prikazuje putnike zaglavljene na aerodromu nakon tehničkog kvara sa sistemom za prijavu.

Prestanak rada Microsoftovog ažuriranja uticao je i na letove berlinskog aerodroma, koji su obustavljeni zbog 'tehničkog problema', prenosi AFP.

Takođe, prijavljen je manji uticaj prekida rada za terminale 2 i terminale 3 aerodroma IGI u Delhu. Prema rečima zvaničnika aerodroma, ručne karte za ukrcavanje daju avio-kompanije.

Svi španski aerodromi su pogođeni havarijom, prenosi AFP, pozivajući se na jednog operatera.

Japanski aerodrom Narita istakao je da avio kompanije kao što su Jetstar, Jeju Air, Kantas, HK Ekpress i Spring Japan imaju problema sa svojim sistemima, takođe.

Microsoft 365 je objavio na mreži "X" da kompanija 'radi na preusmeravanju pogođenog saobraćaja na alternativne sisteme kako bi ublažila uticaj na efikasniji način. Ipak, kompanije nije otkrila uzrok.

(Telegraf Biznis)

Video: Vučić: "Dobri razgovori s premijerom Egipta, brzo ćemo duplirati trgovinsku razmenu"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>