• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izgleda da je Epl "podbacio": Nakon predstavljanja Ajfona 16, počele da mu padaju akcije

D. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ranije je objavljeno da kupci masovno prijavljuju probleme sa novim Epl Vision Pro naočarima za virtuelnu realnost

  • 0
Apple, iPhone 16, Ajfon 16 Foto: Tanjug/AP

Vrednost akcija kompanije Epl pala je na svetskom finansijskom tržištu za 1,47% odmah nakon predstavljanja najnovijeg modela Ajfon 16, pokazuju berzanski indeksi. Iako je predstavljanje telefona sa novim funkcijama i podrškom za neuronske mreže bilo u fokusu pažnje, akcije kompanije su se smanjile.

Američka tehnološka korporacija Epl predstavila je u ponedeljak najnoviju verziju svog vodećeg proizvoda, Ajfon 16. Glavni izvršni direktor Tim Kuk je istakao da je ovaj telefon dizajniran za veštačku inteligenciju (AI) "iz temelja".

Tokom prezentacije, kompanija je naglasila da će Ajfon 16 i Ajfon 16 Plus biti dostupni kupcima u novim bojama i sa prilagodljivim dugmetom za akciju, koje je prethodno bilo dostupno samo na modelima višeg ranga, prenosi Bloomberg.

Novi model dolazi sa snažnijim čipom i novim dugmetom za kontrolu kamere, koje omogućava korisnicima da snime slike i pristupe funkcijama kamere.

Međutim, ranije je objavljeno da kupci masovno prijavljuju probleme sa novim Epl Vision Pro naočarima za virtuelnu realnost, žaleći se na glavobolje, drhtavicu, crvenilo i suve oči.

(Telegraf Biznis)

Video: Nebojša Lozo: Naši proizvodi su našli put do svakog kontinenta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>