• 8

Tri pitanja koja obavezno morate da postavite na intervjuu za posao

Predstavljamo tri pitanja koja morate postaviti na razgovoru za posao

  • 8

Odlazak na intervju za posao nekada može biti veoma stresan i iscrpljujući. Suočeni ste sa potencijalnim poslodavcem pa zbog toga želite da ostavite najbolji mogući utisak.

Predstavljamo tri pitanja koja obavezno morate postaviti na intervjuu za posao.

Iako ti trenuci vrlo često mogu biti zastrašujući ukoliko znate da je to vaš posao iz snova može vam pomoći da budete odvažniji i da date sve od sebe kako bi se predstavili u najboljem svetlu. Nakon što vas potencijalni poslodavac ispita sve što želi, na kraju će vam dati priliku da i vi nešto pitate njega.

Ovu priliku nikako nemojte da propustite, pa pre nego se rukujete i odete odvažite se i postavite ova tri pitanja koja će uvećati vaše šanse da dobijete posao.

Razgovor za posao, kandidat, intervju, cv, kredit

Foto: Shutterstock

Recite mi nešto o kulturi kompanije?

Na ovaj način saznaćete neke podatke o kompaniji koje će vas zanimati ukoliko se jednog dana baš u njoj zaposlite, saznaćete način na koji funkcioniraju i rade, te ćete biti sigurni želite li uopšte da radite u takvom okruženju.

Kako izgleda jedan tipični dan u firmi?

Mnogi novouposleni imaju problem da ne znaju koje su njihove dnevne obaveze i ne mogu se odmah da se uklope u kolektiv. Zbog toga uvek pitajte koje su vaše dnevne obaveze kako bi se što pre uklopili i započeli posao, tako ćete pokazati da ste odgovorni.

Šta je sledeći korak nakon intervjua za posao?

Ovo pitanje je jako dobro iz razloga što ćete znati kada bi trebalo da dobijete odgovor o tome da li ste primljeni na posao i koji je datum vašeg zaposlenja.

VIDEO: Kako da (ne) dobijete otkaz

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    Od ovih pametovanja o traženju posla mi se ide u wc.

  • Čiča

    Pitaj kolika je plata i jel redovna. Sad kad nema radne snage treba ih cepati. Kao vozači. Ispod 80 000 nema. Ćao bre. Niko pametan Ispod 45 000 ne treba da radi.

  • Čak

    Postavite pitanje i dobićete nogu istog momenta!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke